ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Бамята лекува акне

На всички ни е ясно, че зеленчуците са едни от най-здравословните храни в хранителната пирамида. Един от най-полезните зеленчуци които трябва да консумираме това е бамята. Тя е вид цъфтящо растение, което е от семейството на слеза. Произходът на бамята е Африка, но в днешно време тя се отглежда в много страни с тропически, субтропичен и умерен климат. Най- много бамя се произвежда в Япония и се използва от местните жители за лечението на различни заболявания.

Бамята е източник на много витамини и минерали. Тя е богата на витамин А и С, които са много полезни за имунната система, зрението и здравата кожа. В себе си съдържа също така и много желязо и калций полезни за сърцето, кръвоносната система и костите. Това растение е богато на скобиала, тиамин и рибофлавин. В половин чаша нарязана и сварена бамя се съдържат само 25 калории, има 2 грама диетични фибри, 1.25 грама протеин, 5.76 грама въглехидрати, 460 IU витамин А, 13,04 мг витамин С, 36.5 микрограма на фолиева киселина, 50.4 милиграма калций, 0,4 милиграма желязо, 256.6 милиграма на калий и 46 мг магнезий. Влакната, които се съдържат в бамята са полезни за стабилизирането на кръвната захар, както и за намаляване на холестерола. Действа като слабително и подобрява функциите на черния дроб. Бамята няма странични ефекти върху тялото и не е токсична. Добре е да включите бамята в диетата си, тъй като тя е полезна при лечението на астма и други заболявания като запек, възпаление на белите дробове и възпаление на гърлото.

Съдържащия се витамин С в бамята е мощен антиоксидант имащ противовъзпалително действие и полезен за хората страдащи от атеросклероза. Този зеленчук увеличава формирането на червените кръвни клетки в тялото и контролира кръвната захар. Заради тези си качества се смята за много полезен зеленчук при лечението на диабет.Доказано е, че мазането с клей от бамя помага при лечението на акне и поддържа кожата гладка и здрава.

Поради тези си качества бамята се смята за един от най-полезните зеленчуци в цял свят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *