ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Алое вера е едно от най-добрите средства за лечение на акне

В тази статия са описани някои от най-добрите билкови лечения на акне, които в повечето случай са по-ефективни от много козметични процедури.

Алое вера гел е едно от най-успокояващите и лечебни вещества в света. В действителност, алое вера гел може да ускори заздравяването на наранената на кожата до 10 пъти. Алое вера гел е изключителна билка за кожата, и е с отлични лечебни свойства при акне. Може да се прилага върху кожата по всяко време. Алое вера гел може да се използва и в други като случай на изгаряния например. За да получите 100% резултати е добре да знаете, че трябва да използвате само чист алое вера гел. Вече отвореният за употреба гел трябва да се съхранява в хладилник. Най-добрият начин да получите чист алое вера гел е като сами си го извлечете от растението. За целта може да си засадите алое вера в двора на къщата или в саксия.

Ябълковия оцет е едно от най-добрите средства за лечението на акне. За да има по-добър ефект от лечението с ябълков оцет е най-добре разбира се сами да си направите ябълковия оцет. За лечението на акне може да прилагате ябълковия оцет външно, но може и да го пиете. Ако го използвате външно трябва да направите разтвор от 30% ябълков оцет и 70% вода като към него добавите масло от чаено дърво. Тази смес може да нанасяте по два до три пъти наден като леко я втривате в кожата. След като престоите със сместа 10-15 минути я изплакнете за да се отървете от неприятната миризма на оцет. Приемането на ябълковия оцет вътрешо може да стане като разредите една кафена чаша оцет с две кафени чаши вода. Тази смес може да пиете 3 пъти на ден като след като сте я изпили трябва задължително да изплакните устата си с вода за да не развали киселината в оцета емайла на зъбите ви.

Корен от репей е чудесна билка за почистване на токсините. Това я прави една много полезна билка при борбата с акнето. За лечение на акне се препоръчва да накиснете 1-2 лъжици от билката в 1 литър вода и го оставете да престои така през ноща. Тази смес може да изпиете на другия ден и да повторите лечението още два три пъти.

Маслото от жожоба е изключително успокояващо и полезно за кожата. То е естествен овлажнител и помага за противодействие на прекомерното производство на себум.

Маслото от чайно дърво има антивирусно и антибактериално действие и се използва успешно при лечението на акне. Единствения му недостатък е силният му аромат. Ако не можете да намерите разредено чаено масло може сами да направите това като го разредите с вода или ябълков оцет.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Алое вера е едно от най-добрите средства за лечение на акне

  1. Pingback: Младостта пие алое вера | ПО-КРАСИВИ

  2. Pingback: Бамята лекува акне | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *