Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Постинор-Уно  – предпазва ефикасно от нежелана бременност след незащитен полов акт

Противозачатъчният медикамент Постинор-Уно представлява таблетка, която се диспергира в устата. Действа като спешен контрацептив до три дни (72 часа) при неуспешна контрацепция или при незащитен полов контакт.

Кога се прилага Постинор-Уно?

  • Когато не е използвана контрацепция при полов акт.
  • Когато контрацепцията не е използвана правилно.
  • Когато презервативът се е скъсал или използван по неправилен начин.
  • Когато презервативът се е изхлузил.
  • Когато вагиналната диафрагма или песар са спукани, счупени, променили са позицията си или са извадени по-рано при несполучливо прекъсване на половия акт.

Предпазва от забременяване

Медикаментът Постинор-Уно пречи на забременяването при 84 на сто от случаите, стига да се приеме до три дни след незащитения полов акт. Колкото по-скоро се приеме – примерно до 12-я час след акта, толкова Постинор-Уно е с по-ефикасно действие. Препаратът спира отделянето на яйцеклетка, пречи на спермата да оплоди вече отделени от яйчниците яйцеклетки.

Ако обаче жената вече е бременна медикаментът няма да подейства. Рискът за забременяване  при друг непротектиран полов акт си остава, ако този акт е по време на същия менструален цикъл. Таблетката не може да изпълни контрацептивното си действие. Постинор-Уно таблетка, диспергираща се в устата не се препоръчва преди появата на първото менструално кръвотечение.

При какви здравословни проблеми НЕ трябва да приемате противозачатъчната диспергираща се в устата таблетка Постинор-Уно?

  • Око имате алергия към активното вещество левоноргестрел или към някоя от помощните съставки в медикамента (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако вече сте бременна или мислите, че сте бременна.
  • Постинор-Уно не може да прекъсне бременност.
  • Ако страдате от болестта на Крон – заболяване на тънките черва.
  • Ако страдате от тежки проблеми на черния дроб.
  • Ако имате анамнеза за извънматочна бременност.
  • Ако сте имали заболяване на фалопиевите тръби – салпингит.

Медикаментът Постинор-Уно не може да ви педпази от HIV, нито от полово предавани болести, ако по време на акта презервативът се е изхлузил или скъсал. НЕ забравяйте да споделите с лекаря какви други лекарства приемате, в това число и за свободно продаваните в аптеките, както и за билки, съдържащи жълт кантарион.

Имайте пред вид, че Постинор-Уно е предназначен само за спешна, но НЕ и за редовна контрацепция. Вече забременелите жени НЕ трябва да приемат Постинор-Уно. Кърмещите жени трябва да имат пред вид, че малка част от медикамента влиза и в кърмата. Медикаментът може да наруши месечния цикъл на жената. Малка е вероятността това лекарство да пречи на работата с машини и на шофирането. Но ако ви прави сънливи и уморени не работете с машини и не шофирайте.

Какви вещества съдържа медикаментът Постинор-Уно таблетка, диспергираща се в устата?

Левоноргестрел – по 1,5 мг във всяка таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още натриев стеарилфумарат, кросповидон тип В, оранжев опадрай, хипромелоза 2910,  безводен колоиден силициев диоксид, както и Е-тата: титанов диоксид, жълт железен оксид, сънсет жълто FCF алуминиев лак (може да причини алергия), индиго кармин алуминиев лак, аспартам, алфа токоферол, ароматизиращи съставки, малтодекстрин – портокалов аромат.

Начин на употреба: Спазвайте стриктно указанията на вашия лекар. Препоръчва се таблетката да се взема до 12 часа, но не по-късно от три дни след полов акт без защитни средства. Може да се взема по всяко време на менструалния цикъл. Ако повръщате до 3 часа след като сте приели таблетката, трябва да вземете още една.

Съхранение: Далече от достъпа на деца, в оригиналната опаковка, която предпазва лекарството от овлажняване. Следете срока на годност.

Носител на разрешението за употреба: Gedeon Richter Pic. – Унгария.

Производител: Gedeon Richter Pic. – Унгария.

Средна цена в аптеките 35-36 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *