ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Утрогестан – помага при безплодие, стерилитет, при предменструални болки в гърдите, тежки крака

Медикаментът Утрогестан съдържа прогестерон – това е хормонален лечебен продукт. Предназначен е за лекуване на симптомите преди началото на менструацията като подут корем, болки в гърдите, „тежки крака”, повишена раздразнителност и нервност, силно чувство на умора. Прилага се също така за лечение и на жени с нередовна менструация, с мастопатия на гърдите. При започване на менопаузата този медикамент може да се съчетава с приема на естроген.

Утрогестан може да се прилага и вагинално в случаите на първично и вторично безплодие, при стерилитет на жени, при жени, които не могат да износят бременността, при участващи в програма ин витро.

При какви други здравословни проблеми жените НЕ трябва да се лекуват с медикамента Утрогестан?

  • Ако страдате от тежко заболяване на черния дроб.
  • Ако сте свръхчувствителни към прогестерон или към някоя от другите съставки на това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате или се получавали съсирек – тромбоза или белодробен емболизъм.
  • Ако имате тумор на гърдата, яйчниците или матката.
  • Ако сте боледували от рак на гърдата.
  • Ако имате недиагностицирано вагинално кървене.

Имайте пред вид, че Утрогестан не служи за контрацепция, когато се приема според препоръчаната дозировка. Това лекарство не повишава съсирването на кръвта, не се отразява върху нивата на кръвното налягане. При спонтанни аборти прогестеронът в лекарството може да доведе до забавяне на отделянето на мъртвия плод.

Споделете с вашия лекар какви други лекарства приемате, дори и за тези, които се продават без рецепта. Бременните трябва да се консултират с лекар, преди приема на лекарството. То може да предизвика сънливост или замаяност, поради което да повлияе негативно на работата с машини и на шофирането.

Внимание! Медикаментът Утрогестан може да предизвика нежелани странични реакции. Прочетете много внимателно какви могат бъдат. Описани са подробно в листовката, която е приложена в опаковката на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Утрогестан?

Прогестерон – 100 мг, е активното вещество в това лекарство. Освен това в капсулата то съдържа още соев лецитин, рафинирано слънчогледово масло. Обвивката на капсулата съдържа още глицерол, желатин, пречистена вода, Е171 – титанов диоксид.

Дозировка: Винаги спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайната препоръчителна доза е по 2 капсули с малко вода преди лягане вечер и по 1 капсула сутрин – при необходимост.

Когато целта е да се предотврати преждевременно раждане или спонтанен аборт дозировката е по 3-4 капсули на всеки 6-8 часа.

При вагинално лечение се препоръчват по две капсули на ден – една сутрин и една вечер – дълбоко във вагината.

Съхранение: Далече от достъпа на деца при температура под 25 градуса по Целзий.

Носител на разрешението за употреба: Екофарм Груп АД, ул. „Атанас Дуков”29, ет. 3, 1407 София, България тел.: (02) 906 90 70 факс: (02) 906 90 71

Производител: Екофарм ЕООД на същия адрес.

Средна цена в аптеките 25-26 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *