Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Кантарджиев: КОВИД-19 приключи, но все още лекуваме последствията

Професорът казва, че пандемията е минала, но хората по света още лекуват последиците от преболедуването на КОВИД-19

проф. Тодор Кантарджиев за последствията от ковид-19 пандемията
Проф. Тодор Кантарджиев – съветник по здравните въпроси на Столична община

Тодор Кантарджиев подчертава, че много хора имат здравословни проблеми и 6 месеца след преболедуване от вируса. „Едно от последните открития показва, че вирусът може да засегне и нервус вагус. Затова някои хора имат ментални затруднения и трябва да потърсят консултация с психиатър. Ковид-19 също така може да се отрази и върху имунната система и тогава е важно да се вземат много сериозни мерки за здравето”, посочва още професорът

Той също така похвали доклада на проф. Ани Кеворкян, епидемиолог от МУ – Пловдив, който се фокусира върху анализи и коментари относно  КОВИД-19 и последиците от болестта. „Есента на 2021 г. сме първи по смъртност, а с 43 000 жертви от вируса сме категорично на първо място по смъртни случаи на глава от населението от болестта. Много е важно да се направят правилните изводи и да се вземат мерки за диспропорциите в здравната система”, категорична е епидемиоложката.

Професорът подчерта още, че от коронавирус са боледували и много хора с хронични заболявнаия, които се изострят след инфекция с вируса.

Най-честите проблеми след боледуване включват: хронична умора, проблеми с равновесието и координацията, мозъчна мъгла и проблеми с нервната система.

Проф. Тодор Кантарджиев също така не пропусна да напомни, че и през лятото има различни вируси и бактериални инфекции, които могат да ни разболеят. За предпазване от тях той препоръчва следните мерки:

„Мийте си ръцете редовно, особено след ходене до тоалетна и преди хранене. Използвайте кърпички с хлорхексидин, а не със спирт. Не оставяйте храната си да седи на топло. Не се оставяйте на комарите, ползвайте репеленти”, съветва професорът.

Източник: https://bnr.bg/

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – крем №1 при слънчеви изгаряния и ухапвания от насекоми

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *