Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво ще се случи ако напълно откажете да правите секс?

Как ще реагира тялото ви, когато спрете да се интересувате и да практикувате секс? Има ли това положение плюсове и минуси?

секс

Приятният секс по взаимно съгласие е много полезен за женското тяло. Има доказателства, че редовната сексуална активност значително намалява риска от инсулт и сърдечни заболявания при жените над четиридесет.

Не всеки се радва на късмета да има постоянен партньор и да води редовен интимен живот – поради различни причини. Трябва ли да се притесняваме ако няма секс или да го търсим на всяка цена? Какво мислят лекарите за това?

Можете ли да живеете без секс?

Не е възможно да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Има много примери от живота, когато човек доброволно се отказва от интимни отношения и се чувства страхотно.

Например, енергията на монасите намира изход в религиозните ритуали. Това е един от механизмите за защита на психиката – прехвърлянето на по-ниските влечения към по-високо ниво. По същия начин работи и творчеството – повечето хора на изкуството или рядко правят секс, или ако го правят е леко нестандартен. А сега си представете модерно младо момиче, на около 25 години. Живее в голям град, има добро здраве и общува с различни момчета всеки ден. В социалните мрежи се сблъсква с масовата еротизация на своите връстници или на хора, малко по-възрастни от нея.

И, ето го въпросът – какво ще се случи с нея и ще може ли да се радва на добро физическо и психическо здраве?

Възможно е да потискаме или прехвърляме сексуалното желание на друго ниво. Но, сексуалното поведение е заложено в нас от природата (в противен случай бихме изчезнали като вид). Следователно, потискането на производството на тестостерон съвсем не е здравословна практика.

Някои хора, особено по-младите, приравняват сексуалния живот със собствената си стойност (същото важи и за онези, които са попрехвърлили 50-те). Въпреки че това не е така, те може да се почувстват по-тревожни и депресирани, ако изкарат дълъг период от време без да правят секс.

В свят, в който можем да намерим сексуален партньор по-бързо от доставката на пица отказът от полов живот се случва поради няколко причини

Това са:

• Заболяване – на тялото или психиката;
• Религиозни причини;
• Личен избор.

Когато тези, които биха искали да правят секс, и са свикнали да го правят редовно, изпитват липса на сексуална интимност, може да се случат някои вредни ефекти върху психическото, емоционалното и физическото здраве. Това ще доведе до различни симптоми; чувство на изолация, несигурност и понижено самочувствие.

Сексуална активност

Някои хора се нуждаят от чести „интимни срещи“, други предпочитат е да се случват по-рядко. И това трябва да се вземе предвид.

Повечето от нас принадлежат към средния тип, при който сексът е необходим редовно, за да се произвеждат хормони на щастието, а за психиката – за самоутвърждаване. Но се смята, че по-малко от 5% от хората имат слабо или липсващо сексуално желание. И тук животът без секс е вариант на нормата. Също така е важно да припомним, че сексът и липсата на желание могат да бъдат предотвратени от лош емоционален фон, психически травми или различни заболявания.

Защо няма секс и какво да правите, за да не стоите „на сухо“?

Ако се е случило така, че двойката не прави секс, не се опитвайте сами да започвате психотерапия – това е дълъг процес и трябва да се наблюдава от специалист.

По същия начин е опасно и самолечението с лекарства. Винаги има странични ефекти. Хапчетата подобряват потентността, но привличането е свойство на психиката. Затова, ако нямате секс в живота си, може и да е добре, но само ако е следствие от вашия свободен избор.

Лекарите единодушно отбелязват, че е възможно да се живее без интимни ласки, но изобщо не си струва да се отказвате от „креватната гимнастика“. Сексът е много полезен за здравето както на мъжете, така и на жените. Например, интимните отношения подобряват имунитета.

По-честият секс при младите хора увеличава броя на IgA антителата, които са отговорни за способността на хората да се борят с инфекциите. Един от начините, по който сексът може да подобри имунната функция, е чрез намаляване на стреса. Високото ниво на стрес потиска имунната функция и увеличава вероятността човек да се разболее. Освен това е доказано, че сексът може да намали нивото на хормона на стреса – кортизол.

Имат ли жените нужда от секс и вредно ли е въздържанието?

Приятният секс по взаимно съгласие е много полезен за женското тяло. Има доказателства, че редовната сексуална активност значително намалява риска от инсулт и сърдечни заболявания при жените над четиридесет.

Най-доброто доказателство, че сексът може да бъде добър за сърцето е, че половият акт е вид фитнес. Разходът на енергия по време на секс е еквивалентен на лека или умерена физическа активност, като бързо ходене или изкачване на стълби. Но хроничната липса на оргазъм провокира развитието на много гинекологични проблеми – разширени вени на малкия таз, мастопатия, кисти на яйчниците, ранна менопауза и др.

Случва се и стягане на вагиналния канал при жени в менопауза

Дългите периоди от време без редовен полов акт могат да доведат до стягане на вагиналния канал (по време на менопаузата), което може да доведе до изтъняване на вагиналната тъкан и предразположение към разкъсване (и) кървене по време на секс.

Важно е да не допускате продължително отказване – например с месеци и години. При мъжете над 40 години има повишен риск изобщо да не се върнат към „голямата игра“.

Какво ще се случи, ако мъжът не прави секс?

Много научни изследвания показват, че 21 сексуални акта на месец намаляват риска от развитие на рак на простатата при мъжете. Но при липса на секс могат да се появят проблеми с урогениталния тракт, еректилна дисфункция, вероятно също намаляване на сексуалното желание и ранна андропауза.

И не на последно място: може да станете по-малко интелигентни

Добре, възможно е и да не загубите точки за интелигентност, но сексът влияе на познанието. Хората, които са имали по-редовна сексуална активност, са постигнали по-висок резултат на тестове, които измерват техните вербални и пространствени умения, според проучване, публикувано в The Journals of Gerontology. В допълнение, онези, които съобщават, че са правили секс, имат по-висок резултат на когнитивните тестове от другите, които не са правили  креватна гимнастика наскоро. Изследователите смятат, че стимулирането на мозъка може да е свързано с хормоните, отделяни по време на секс.

Както вече стана ясно, хората могат да се въздържат от секс поради много и различни причини

Например, те може да нямат силно сексуално желание, може да са асексуални, или просто да изберат да не участват в подобни забавления. Въпреки това, ако и когато нечие сексуално въздържание възникне поради неволни фактори, може да се изпитат множество отрицателни ефекти върху неговото/нейното физическо и психическо здраве. Редовните упражнения, йога, медитация и спазването на здравословна диета и начин на живот могат да ви помогнат до голяма степен, ако сте решили да станете сексуален въздържател. Въпреки това е препоръчително да се консултирате с лекар, ако „сухият период“ продължава прекалено дълго време.

Източник: www.thehealthy.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *