Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магнитни бури през юли 2023 г.: по-дълготрайни, с по-ниска интензивност

Този месец се очакват магнитни бури, които продължават по-дълго, но не са толкова силни

Пикът на юлските магнитни бури се очаква да бъде около 12-то число.

Другите дни от юли, през които се очаква повишаване на геофизичната активност са: 3, 4, периода около 7–12 и 21–26. В тези дни е възможно да има повече аномалии във времето като образуването на циклони и урагани, повишаване на аварийността от всякакъв вид, повишаване на сеизмичната активност и напрежение в обществото.

Промените в атмосферното налягане, магнитни бури или дори някои екстремни температури при зависимите от времето хора могат да причинят мигрена. Въпреки че подобни изследвания на времето при мигрена са противоречиви, защото са трудни за изследване, промените във в онова, което се случва отвъд прозореца могат да накарат човек да реагира по различен начин. Например, при някои хора промените във времето могат да предизвикат мигренозен пристъп, докато при други нещо друго.

През юли Земята ще ударят три слаби геомагнитни бури и една силна двудневна. Въздействието им ще се усеща преди и след тяхната активност, описана подробно по-долу.

• 3 юли – 4 бала;
• 8-10 юли – 4 бала;
• 11 юли – 5 бала;
• 12-13-14 юли – 6 бала;
• 17-19 юли – 6 бала;
• 26-27 юли – 4 бала.

През останалите дни геомагнитната активност ще бъде на ниво от 2-3-4 бала – такива слаби колебания ще останат незабелязани от хората.

Както знаете, колебанията със сила от 4 бала все още не се считат за пълноценна магнитна буря, но някои чувствителни към времето индивиди могат да ги усетят. Бури с магнитуд 5 и 6 може вече да засегнат хората, сателитите и електрическите мрежи.

3-ти юли – апогей на луната, пълнолуние в Козирог

Очакват се промени в атмосферното налягане и температурата. Не са изключени обостряне на хронични заболявания, обща слабост и депресия. Възможни заболявания на гръбначния стълб, болки в костите и ставите, наранявания и фрактури. Възможно е обостряне на артрит и артроза. Не са изключени простудни и кожни заболявания от неврогенен характер, болки в зъбите. Пазете се от хипотермия и тежки физически натоварвания на гръбначния стълб и ставите.

4- юли – съвпад на Луната с Плутон в Козирог

Не са изключени обостряне на заболявания на половите органи, обща слабост. Възможни заболявания на гръбначния стълб, болки в костите и ставите, наранявания и фрактури.

Добре ще се отрази грижа за кожата и уелнес процедури. Пазете се от топлинен удар и големи натоварвания на ставите и мускулите на краката.

7-и юли – съвпад на Луната със Сатурн в Риби

Може да има невнимание, забравяне, разсеяност. Повишен риск от спешни и травматични ситуации. Пазете се от инфекциозни заболявания, отравяне на кръвта. Не претоварвайте черния дроб с мазни храни и алкохол. Не са изключени болки в краката и подуване. Въздържайте се от алкохол и кафе, за да не претоварвате черния дроб. Полезни са водните процедури и масажът на краката.

8-и юли – съвпад на Луната с Нептун в Риби

Възможни са забрава, разсеяност, отслабване на чувството за реалност, обостряне на психични заболявания. Повишен риск от спешни и травматични ситуации. Пазете се от инфекциозни заболявания, отравяне на кръвта. Не са изключени болки в краката и подуване. Въздържайте се от алкохол и кафе, за да не претоварвате черния дроб. Полезни са водните процедури и масажът на краката.

10-и юли – последната четвърт на Луната в Овен

Могат да се появят или обострят заболявания на главата, шията, гърлото, зъбите, назофаринкса, хранопровода. Препоръчително е да се откажете от алкохола, мазните и пикантни храни, пазете се от инфекции и наранявания. За добро здраве е необходимо да се спазва режим на сън и почивка. Повишава се рискът от настинки, възпалено гърло, реакцията към некачествени хранителни продукти се изостря. Полезни са водните процедури и малките ограничения в храната.

11-и юли – съвпад на Луната с Юпитер в Телец

Възможни са заболявания на гърлото, кожни заболявания, хипертония, лошо храносмилане, преяждане. Не натоварвайте гласните струни, пазете се от настинки, ангини и не прекалявайте със студените напитки и сладоледа.

12-и юли – съвпад на Луната с Уран в Телец

Решителност, находчивост и изобретателност. Възможно увреждане на нервите на ларинкса и гласните струни, нарушения в работата на щитовидната жлеза, наранявания на шията. Стресът може да доведе до запек и болки в гръбначния стълб. Пазете се от настинки, болки в гърлото, не натоварвайте гласните струни, отложете лечението на зъбите на долната челюст. Влошена реакция към нискокачествена храна.

17-и юли – перигей на Луната, новолуние в Рак

Очакват се промени в атмосферното налягане и температурата. Възможни са неадекватно поведение, впечатлителност, емоционалност и обидчивост. Не е изключено обостряне на остеохондроза, заболявания на храносмилателната система, черния дроб и млечните жлези. Въздържайте се от пиене на алкохол, пикантни и мазни храни. Пазете се от настинки, хранителни и алкохолни отравяния, конфликтни ситуации. Благоприятно време за поддържане на домашен уют и спокойствие.

19-и юли – съвпад на Луната с Меркурий в Лъв

Изразени лидерски способности, самочувствие. Склонност към нарушение на сърдечно-съдовата система, припадъци, сърцебиене, аритмии, спазми и болки в сърцето. Пренапрежението и претоварването трябва да се избягват.

21-и юли – съвпад на Луната с Марс в Дева

Любов към реда, трудолюбие, постоянство. Заболявания на стомашно-чревния тракт, възпаления и остри чревни инфекции, хемороиди. Пазете се от преумора и инфекции.

26-и юли – първа четвърт на Луна в Скорпион

Очакват се промени в атмосферното налягане и температурата. Възможна активност, конфликт, лошо настроение без причина, силна реакция на външни събития. Може да се наруши работата на бъбреците, пикочния мехур, панкреаса. Не са изключени пристъпи на цистит и ишиас. За да се избегне обостряне на заболяванията, е необходимо да се провеждат превантивни мерки, да се спазва диета, да се откажат солените и пикантни храни, да се намали физическата активност, да се пазите от инфекции и хипотермия на гърба и тазовата област. Внимавайте накъде духа климатика или вентилатора. Полезно е ходенето, лек крос преди изгрев, упражнения за разтягане, дихателни упражнения.

Източник: www.health.com

спонди гард гел
Новият СПОНДИ ГАРД: Спешна помощ при шипове и прищипани нерви

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *