Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Диуретиците са лекарства, които премахват натрупаната излишна вода в тялото

Диуретиците са лекарства, които премахват натрупаната излишна вода в тялото. Те често са известни, като „таблетки за обезводняване”, защото са в състояние да премахнат натрупаната вода в тялото. Най- честите причини поради, които може да се наложи да премате диуретици това са: високо кръвно налягане, твърде много натрупани течности в тялото. Най-често срещаните видове диуретици са: тиазиди, бримкови диуретици и калий съхраняващи диуретици.

Тиазидните диуретици са най-често предписвани. Те се предписват, ако имате високо кръвно налягане, лека форма на сърдечна недостатъчност или тежък отток. Ако имате високо кръвно налягане тогава вашият лекар може да ви предпише и конвентиращ ензим, рецепторен блокер или калциев антагонист.Тиазидните диуретици може понякога да доведат до загубата на твърде много калий от тялото ви, а калият има много важна роля за тялото ви, както и за здравето на сърцето и за контролиране на кръвното налягане.

Бримковите диуретици са другите най-мощни диуретици. Те увеличават производството на количеството произвеждана урина. Вашият лекар може да ви предпише този вид диуретик, ако имате сърдечна недостатъчност или белодробен отток.

Калий съхраняващите диуретици обикновенно се използват заедно с един от по-горе изброените диуретици за да не губите прекаленно много калий от тялото си.

Диуретиците работят като намаляват количеството на натрий и вода, които се реабсорбират обратно в кръвта. Това увеличава количеството на урината и тялото намалява количеството на течности, които са останали в кръвта ви.Диуретиците се използват за лечение на сърдечна недостатъчност и високо кръвно налягане.

Страничните ефекти от приема на диуретици може да включват:

  • Леки стомашно-чревни проблеми.
  • Спад на кръвното налягане.
  • Промени в нивата на калия и натрия.

По-рядко срещани странични ефекти са:

  • Някои заболявания на кръвта.
  • Мъжка импотентност.
  • Кожни обриви.
  • Нередовен сърдечен ритъм /ако приемате други лекарства за проблеми със сърцето/.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *