Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За разлика от стевията захаринът не е безопасен

Храните, съдържащи захарин вече не носят етикет с надпис, че „употребата на този продукт може да бъде опасна за вашето здраве“. Този продукт е изследван върху лабораторни животни и е установено, че причинява рак. Захаринът може да присъства в храните и лекарствата в значителни количества и, ако използването му не се контролира това може да доведе до рак на пикочния мехур. Захаринът е О-толуен сулфонамид дериват и причинява и кожни реакции и затова хората с алергии трябва да го избягват. При проведено проучване при 42 пациенти в Английска клиника е установено, че реакцията от употребата на захарин е сърбеж и уртикария последвани от екзема и фоточувствителност. Приемането на захарин с фалшифицирана формула пък може да доведе до  раздразнителност, хипиртония, безсъние и кривогледство. Те обаче преминават до 36 часа след приема на фалшивия захарин.

Сукларозата е изкуствен подсладител, който е хлорирана захароза. Този изкуствен подсладител може да причини смаляване на тумосните жлези и увеличение на черния дроб и бъбреците. Употребата на този подсладител може да доведе до появата на сериозни хронични имунологични или неврологични разстройства. Този подсладител е толкова вреден, колкото и аспартама и е важно да го избягвате.

Стевията е един от подсладителите, които е подкрепян от привържениците на естествените храни и се използва в Съединените щати и най-вече в Япония. Родината на Стевията е Бразилия и Парагвай. В нейните листа се съдържат сладки на вкус гликозиди, а също и витамини А, В,С, Д и Е. Стевията има леко горчив послевкус и осигурява от 250 до 300 пъти повече сладост от захарта. В Япония правителството одобрява използването но севия за хранителните продукти още през 1970г.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *