БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

До месец България ще има медицински хеликоптер

Това съобщи бившият министър на здравопазването от служебното правителство д-р Асен Меджидиев. Страната ни ще се сдобие с медицински хеликоптер под наем от Италия

медицински хеликоптер

Първите хеликоптери за медицински цели ще пристигнат по-рано от очакваното. Това разясни служебният министър на здравеопазването д-р Меджидиев пред БНТ на 3 юни. Той обясни, че процедурато по наемане на хеликоптерите е завършена. Поръчката е спечелена от италианска фирма.

„В края на месеца или в началото на другия ще имаме два хеликоптера, които ще запонат да предоставят бърза помощ по въздуха. Желая на колегата, който ще дойде след мен, да завърши площадките за хеликоптерите. Много малко остава, за да има нашето население спешна помощ по въздух”, заяви бившият министър.

Държавата ще използва хеликоптери на лизинг, докато се сдобие със собствени. Първият закупен хеликоптер ще бъде доставен през зимата, а догодина се очаква да получим още 2.

Д-р Асен Меджидиев каза, че има много добри впечатления за своя наследник на поста – проф. Христо Хинков и че е сигурен, че той ще продължи започнатото от него за изграждането на детска болница, изграждането на спешна помощ по въздух и реформата в ТЕЛК, пише БГНЕС.

Д-р Асен Меджидиев, бивш министър на здравеопазването
Д-р Асен Меджидиев, бивш министър на здравеопазването

Относно увеличението на потребителската такса при ходене на личен лекар, бившият министър смята, че това увеличение трябва да се поеме от държавата, а не от потребителите. Той е категоричен, че винаги е защитавал интересите на колегите си и на пациентите. Той споделя, че би подкрепил всеки лекар да получава по-достойно заплащане, но това да е за сметка на държавата, а не на хората, нуждаещи се от медицинска помощ.

Бившият министър на здравеопазването изтъкна също, че го обиждат твърденията, че служебният кабинет е следвал проруски интереси.

Той отсече, че никога не е имал проруски интереси и е отстоявал единствено интересите на България. Той е категоричен, че и президентът винаги е настоявал за това. Меджидиев сподели също, че е смятал, че заема поста на министър за не повече от 2-3 месеца, след което ще се върне към работата си с пациенти.

Източници: https://www.actualno.com; https://telegraph.bg/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *