ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Решаваща роля при инсулт има широката информираност

Така твърди проф. Иван Миланов, изпълнителен директор на болница „Св.Наум“ в София. „Защото цялата организация се оказва безполезна, ако болният и неговите близки не разпознаят признаците бързо и не потърсят незабавно помощ – продължава да разяснява проф. Миланов. Не е нужно да имат медицинска подготовка. В такъв решаващ момент хората просто трябва да знаят какво точно да предприемат. Ако болният получи внезапна слабост в ръката или в крака, изкривяване на лицето, говорни нарушения – веднага позвънете на тел. 112, а екипът на „Спешна помощ“ е длъжен да предупреди съответната болница за постъпването на пациент, подходящ за тромболиза“. Проф. Миланов е убеден, че без участието на близките, без бързата им реакция няма да може да се помогне, дори и да са налице всички други условия. Той твърдо подчертава, че тази информираност е изключително важна, защото годишно инсултът покосява 28 хиляди души у нас, а 80% от случаите са на исхемичен инсулт.
ВНИМАНИЕ!
Ето какво казва в заключение по тази много важна тема проф. Миланов: Първичната профилактика в България ще си остане мисия невъзможна още дълго време, защото тава означава да научиш българина да не ‘пуши, да не яде солено, туршии и сланина, да си мери кръвното, да се движи и т.н.“
С други думи – ако ни липсва упорство и грамотност с превенция да се смъкнем от челните позиции по брой инсулти, то поне да се научим как да помагаме на невролозите да спасяват повече хора.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *