ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да спасим човек с инсулт?

Въпреки много напредналата медицина, никой все още не може да отговори защо едни болни се възстановяват практически без лекарства, а други умират, независимо от взетите мерки. Така или иначе, всяка година 17 млн. души по света претърпяват мозъчен инсулт, за една трета от тях той е с фатален край.

Във Франция например е разработена специална схема за лечение на инсулта. Когато пациентът постъпи в болница, на място му се правят всички необходими изследвания, за които в Източна Европа все още само може да се мечтае. Но… след това му предписват само аспирин. Това по никакъв начин няма да навреди на болния. Лекарят няма да си позволи да предпише препарати с недостатъчно доказана ефективност и безопасност. За да може в случай на съдебен спор да се защити.
Като се вземе предвид казаното, лесно можем да предположим, че пациентите, на които лекарят се страхува да предпише „съмнителен, излишен“ препарат, те умират по-често от инсулти. Това обаче си има своето обяснение. Много зависи от нивото на осведоменост на обществото. В развитите страни човекът постъпва в специализирано медицинско заведение още през първия час, след като се е случил инсултът. Разбира се, в такъв случай шансовете за оздравяване са много по-високи. За съжаление не навсякъде е така.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *