Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фибрите на соята премахват жлъчните соли от организма

Соята се отглежда в Китай в продължение на повече от 3000 години тя има изключителни ползи за здравето, има различни разновидности и напоследък много се използва на  Запад. Соята е едно от най-разпространените бобови растения в света. Подобно на другите бобови растения расте в шушулки и има ядливи семена. Семената и могат да бъдат жълти, кафяви или черни.  Основните предимства на соята са свързани със съдържанието им на протеини, високите нива на есенциални мастни киселини, множество витамини и минерали, изофлавони и фибри.

След едно изследване направено в Американския колеж по хранене е установено, че консумацията на соя значително намалява холестерола и високото кръвно налягане при мъжете на средна възраст. В продължение на пет седмици половината от подложените на този експеримент мъже консумирали соя, а другите били подложени на плацебо диета съдържаща зехтин. При тези, които приемали соя резултатите били значително по-добри отколкото при тези със зехтин в диета си. От това изследване се разбира, че консумацията на най-малко 20 грама соев протеин на ден значително намалява риска от развитието но сърдечно-съдови заболявания.

Соята съдържа много количество фибри, тези фибри се свързват с жлъчните соли и ги премахват от тялото. Черният дроб се отървава от холестерола, като го трансформира в жлъчни соли. Соевият протеин намалява лепкавостта на тромбоцитите. Когато тромбоцитите са прекаленно лепкави те са по склонни да се слепват заедно и да образуват кръвни съсиреци. Тези кръвни съсиреци на свой ред може да доведат до сърдечен пристъп или инсулт. Още един начин, в които соята осигурява сърдечно-съдова защита това е чрез насърчаването но производството на простациклин, това е мощен природен инхибитор на тромбоцитната агрегация и мощен дилататор на стените на кръвоносните съдове.

Консумацията на соеви храни може да окаже блогоприятно върху здравето на човека и да ни предпази от редица заболявания. Диета с включени соеви продукти в нея може да ни осигури нужното количество калории, мазнини, протеини и калций.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *