ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отчита се повишение на новите случаи на COVID-19

Петима души са починали от COVID-19 за последните 24 часа

covid-19

Новите случаи на коронавирус в България се увеличават като процент и като абсолютно число. Последните данни показват, че новите заразени са 210 за едно денонощие. Това е със 79 повече спрямо миналия отчет, когато са регистрирани 131 случая.

За последните 24 часа са направени 3185 теста (антигенни и PCR) и са със 732 повече от предишния ден. Процентът на положителни проби се покачва от 5,34 % до 6,59%.

Най-голям брой заразени са регистрирани в София (69) и Варна (19). Във Видин, Шумен и Кърджали няма установени случаи на COVID-19 за денонощието.

Доказаните случаи на коронавирус в страната от началото на пандемията достигнаха 1 300 831. Направените тестове са – 3 788 698 PCR теста и 7 345 233 бързи (антигенни) тестове. Средната стойност на положителните проби е около 11,68%  от началото на пандемията до сега.

 

Колко активни случаи на COVID-19 има в момента?

 

Към днешна дата активните случаи са 2752. Увеличили са се със 102 спрямо предишния отчет.  Хората, настанени в болници, са 346, като 55 са приети, а 49 са изписани. В най-тежките вълни на пандемията в болница са били над 7200 души.

Тежките случаи, в които се налага настаняване в интензивно отеделение, са 39.  Именно заетостта на интензивните легла е определящ фактор за затягане или отпускане на мерките в България.

Излекуваните по данните от последния отчет са 103, като общата бройка на прекаралите заболяването в България от началото на пандемията е 1 259 805. Броят на хората, починали от вируса в България, е 38 274 към днешна дата.

 

Приключила ли е напълно пандемията от COVID-19?

 

Световната здравна организация (СЗО) прогнозира, че извънредната ситуация за общественото здраве ще приключи окончателно тази година.

Експертите в областта смятат, че вирусът ще продължи да еволюира и ще става по-преносим, но не и по-смъртоносен. Вероятно вирусът ще тръгне по пътя на други коронавируси, които причинават обикновена настинка.

Може вирусът да продължи да циркулира из човешката популация и да се наблюдават нови вълни от COVID-19, но с много по-малка смъртност и вероятно ще са сезонно явление, подобно на грипа.

Източници: https://www.actualno.com; https://news.sky.com; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *