ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

След развод жената става красива! Защо това е така?

Психоложката Кристина Роднова обяснява какво се случва с тялото и външния вид на повечето жени след развод

„Вече мислех, че никога няма да бъда щастлива, докато не преживях първия си развод“ – има такава шега. Но в нея, както и в повечето шеги – има някаква доза истина – външният вид на жената наистина се променя към по-добро в 90 от 100 случая, след раздялата с мъж.

Кристина Роднова, психолог

Казват, че след развод жената става красива. И избирайки между два образа след раздялата – обикновен и подобрен – нежният пол в повечето случаи залага на втория. Наистина ли разлъката мотивира жените да изглеждат „като за отличен“ или бракът е толкова изтощителен, че те нямат сили (а може би и мотивация) да обърнат внимание на себе си? Нека разберем…

Стрес и развод

Разводът драматично променя живота на хората. Лишени от обичайните ориентири, мъжете и жените се опитват да разберат защо се чувстват ужасно. От гледна точка на химическия ефект любовта е подобна на наркотичната интоксикация. Раздялата е като синдрома на отнемане на зависим. Липсва му дневната доза от веществото, което обикновено му осигурява високо ниво на допамин.

Казват, че зависимите изпитват същия копнеж по кокаина, когато започнат да се отказват от него. Според скалата на стреса, разработена през 1967 г. от американските психиатри Томас Холмс и Ричард Рей, разводът е на второ място след лишаването от свобода и смъртта на близък роднина. Именно стресът, на който жените са изложени при раздяла, се превръща в спирачка, а след това и в двигател на промените. Но, нека разгледаме случващото се от всички възможни ъгли.

Как тялото реагира на стрес

Когато човек си счупи крак, това е физическо нараняване. Всеки знае, че подобно състояние е болезнено, но според вида на травмата е и поправимо. Да, известно време човек няма да може да ходи – това са естествени последствия от счупването. Трябва да се лежи, да се почива, да се приемат витамини и след определено време, с помощта на физиотерапевт, пострадалият ще се почувства по-добре. При развод принципът е горе-долу същият: разполагате с време да намерите причините за раздялата, да ги изясните, да промените психологическия сценарий. Но първо и най-важното е да се намери опора, защото в състояние на стрес няма човек, който да е взел правилни решения.

В състояние на такъв емоционален интензитет, какъвто се случва по време на развод, постоянно се тревожите, втурвате се безразборно от едно усещане към друго, или седите вцепенени и се криете под завивките. Изглежда, че точно сега не можете да се отпуснете. Трябва да сте нащрек и да държите всичко под контрол. В противен случай лесно ще стигнете дъното. И жените започват да действат: да разбират себе си, да гледат изчезналия поглед в огледалото, избелелия цвят на косата, леко закръглената фигура и занемарения като цяло вид. Вече няма накъде, а и не можете да се търпите – присъдата е произнесена. И това е първата опорна точка – онова, което сте били преди, преди тази връзка: весели, провокативни, атлетични. Защо ме харесаха? Каква е причината да ме обикнат? Отговорът е намерен, планът за постигане на целта е написан и първите стъпки са направени.

Жената като донор на връзката

Какво се случва, когато разтворите захар във вода? Ще стане сладка, но захарта ще е невидима. Ето как жената се „разтваря“ в мъжа. И след това го „храни“ с ресурсите си дълго време.

Как? Благодарение на неочевидното – на енергийно ниво

С предишните сексуални партньори жената винаги има връзка на енергийно ниво. Това са невидими нишки, които се простират от областта на слабините на бившите партньори. Всеки, с когото е имала сексуален контакт. И за всяка една от тези връзки жената източва енергията си, независимо дали го осъзнава или не.

Именно тази енергийна връзка ви кара постоянно да мислите и да си спомняте миналото. И както мислите и си припомняте, така и изпращате енергията си. В резултат на това следва психо-емоционална привързаност към мъжа – спомени на ниво мисли, които предизвикват отрицателни емоции. Ако страданието продължи дълго, тогава се задействат процесите на разрушаване на ниво физическо тяло, появяват се болести. И – здравей психосоматика!

В един момент всяка жена разбира, че има изход от този Ад

И това не е вълшебно хапче, и не е поредният съвет как да обича себе си. Това е сериозна работа върху себе си, защото друг начин да се измъкне няма. И за да започнете такава работа, трябва да извършите редица основни стъпки, без които по-нататъшният път към възстановяването е невъзможен. Това означава, че е необходимо да спрете да живеете в миналото, да спрете да вливате енергия и ресурс в него. Ето защо е много важно връзката да бъде завършена качествено на енергийно ниво скоро след раздялата, което често се пропуска.

За да има „светлина в тунела“, за да е безоблачно бъдещето, и за да може жената да срещне нов партньор, тя трябва напълно да се освободи от миналото, от зависимостта, която волно или неволно е развила към предишната връзка. Не да затвори страницата, а направо да изгори книгата.

Трябва да работи с първопричината, а не с ефекта, който тя предизвиква

Ето защо психолозите анулират енергийните привързаности към минал партньор, което помага за премахване на негативните преживявания, болката и страданието от тях. Тогава психо-емоционалното състояние на жената се балансира и тя е готова за нова щастлива връзка и нов живот.

Работете върху себе си като опорна точка

Според статистиката жените търсят и използват различни начини да излязат от състоянието на съзависимост, от дългото пребиваване в стрес. Някои наддават на тегло, други, напротив, се превръщат в бледа сянка на себе си. Но след етапите на отричане, агресия и гняв идва търсенето на нов смисъл в живота, което се превръща в опора. И спортът е един от тях. Първо, помага да се отървете от натрапчивите мисли, а отрицателната енергия отива в работата за мускулите. Появяват се нови идеи, цели, желания. Жената приема, че част от живота ѝ, част от историята си е отишла, но всичките й умения са останали с нея. Знания, хобита, навици, сила, опит и, разбира се – приятели.

Точно в този момент тя започва да се вслушва в себе си

Разбира, че да бъде красива, обичана и желана е една от нейните нужди. И твърдението „Нямам сили да се променя“ се трансформират в „Ще бъда щастлива, защото така реших!“

И тогава се започва – живот след развод…

Отслабване, посещения в салони за красота, стилисти, маникюр и педикюр, пазаруване: всичко това става неразделна част от живота ѝ. И ако по-рано е нямала време и пари за това, сега подобни „глезотии“ се превръщат в задължителен ритуал. И всяка нова промяна мотивира за още една, и още една, и още една…

Желанието – нека види колко съм красива – се заменя със самовлюбеност. Момичешки блясък се появява в очите, а тялото е изпълнено със сила, енергия и желание за живот. Какво по-хубаво от това, биха попитали някои. Продължението, ще отговори жената, която само допреди месец е била изпълнена със самосъжаление и болка…

Източник: woman.ru

Глобал Хелт Дерматил
ДЕРМАТИЛ – ускорява заздравяването на рани

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *