Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

6 метода от Аюрведа за профилактика и самолечение на много заболявания

Според Аюрведа, може да се практикува само един от тези методи, или редовно да се правят и шестте

Аюрведа

Аюрведа означава „наука за живота“, и в своята същност е древна техника за естествено лечение. Затова не е странно, че източната медицина препоръчва да практикувате редовно по-долу описаните методи. Тяхната цел е да прочистят тялото от отпадъци и токсини, които пречат на пълноценния живот. Само 10 минути на ден ще са ви необходими, за да подобрите работата на всички органи и системи. Така ще се подобри и общото здравословно състояние, както и тонуса като цяло. Може да започнете с един, като с течение на времето добавят следващ аюрведичен метод за подобряване на здравето и предпазване от болести.

Разбира се, тези промени няма да настъпят след края на първите десет минути. Нужно е да имате воля, да сте дисциплинирани и упорити, за да почувствате промяната някъде в края на третия месец.

Аюрведа учи, че мощни енергийни потоци пронизват цялата Вселена

Те наистина могат да бъдат взети под контрол, променяйки силата и посоката си. Ако човек вярва, че енергията, която циркулира през тялото му, е най-балансирана, тогава това ще му позволи да реализира своя скрит потенциал в най-пълна сила.

С помощта на Аюрведа можете да установите хармонично взаимодействие между трите компонента на човека – тялото, духа и ума. Това ще се случи ако приложите тази практика, доказана от опита на миналите хилядолетия.

Сутрешно почистване

1. Почистете езика за 30 секунди

След като измиете зъбите сутрин, отстранете плаката от езика със специален инструмент (продава се в дрогериите или в по-големите аптечни вериги) или с малка чаена лъжичка. Редовното почистване ще подобри и нормализира работата на жлъчния мехур и бъбреците. В ежедневно образуваната плака се натрупват много патогенни микроби и токсини, които нарушават функционирането на тялото. Затова е по-добре да я премахвате поне веднъж на ден.

2. Нанесете сусамово масло за 2 минути

След като измиете езика, изплакнете устата със сусамово масло и след това с вода. Естествените масла съдържат вещества, които нормализират баланса на киселините и основите, подобряват здравето на устната кухина много по-ефективно дори и от най-скъпите продукти.

3. Направете си самомасаж за 3 минути

Вземете мека четка или парче вълнен плат и започнете да се разтривате. Първо шията и раменете, след това гърба и ръцете. Правете кръгови движения 10-20 пъти за всяка част на тялото. После масажирайте гърдите, в посока отдолу нагоре, отидете до стомаха, насочете движенията отляво надясно. Преминете към мускулите на бедрата, като започнете отвътре навън и завършите с долните крайници, отгоре надолу.

Дневни практики

4. Пийте гореща вода в рамките на 30 секунди

Кипнете половин литър вода за 15 минути, изсипете я в термос. В рамките на 30 секунди го изпийте на малки глътки. Тази гореща и преварена течност ще премахне всички вредни вещества от тялото.

5. Дишайте спокойно в продължение на 2 минути

Поемайте дълбоки, нежни вдишвания и издишвания. Концентрирайте се напълно върху процеса на дишане. Дишането ще ви помогне да намерите мир, да наситите мозъка с кислород и да се освободите от натрапчивите мисли.

Вечерна практика

6. Стимулирайте храносмилателните органи за 2 минути

Загрейте на водна баня малко количество сусамово масло. Температурата трябва да е поносима. Втрийте го в областта на корема, движейки дланта в кръг. След това потопете кърпа в гореща вода, изцедете я и я сложете върху зоната, докато изстине напълно. Тази процедура спомага за доброто усвояване на храната и облекчава безсънието.

Източник: fabiosa.com

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *