Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 начина да не се заразите с настинка, никога повече!

Преборете настинките
Чудили ли сте се някога защо винаги по това време на годината се подавате на някой вирус, докато други жени, които преминават през сезона без хрема, кашлица и болка?

Ние проучихме няколко изследвания и говорихме с най-добрите експерти, за да ви разкрием тези ключови тайни чрез които да устоите дори когато сте заобиколени от микроби. Основното което ни съветват е да се ваксинираме за сезонния вирус. След това следвайте тези прости стъпки за да повишите вашата защита от вируси, дори повече.

Сприятелете се с чистия въздух
Според общото мнение стоенето на закрито, там където е топло и приятно помага на имунната система повече отколкото ако сте навън в студа. Проблемът е обаче, че стоейки на затворено ви поставя в постоянен контакт с други хора и техните микроби.

Не само, че не трябва да избягвате чистия въздух, който ще ви даде почивка от всички тези микроби, циркулиращи вътре, но разходката навън може да ви засили имунитета. Упражненията водят до увеличаване на естествените клетки убийци, неутрофилите и моноцитите, което в крайна сметка повишава имунната функция.

Релаксацията се бори с настинките
Има един трилион причини, да отделите време за релаксация, въпреки че обикновено това е на последно място в вашия списък със задачи. Но ето защо тя трябва да бъде приоритет. Стреса повишава вашата чувствителност към настинките, което се получава защото в дългосрочен план това води до продължаващото освобождаване на хормони на стреса, като глюкокортикоиди.

Това възпрепятства способността на тялото да произвежда молекули за клетъчна сигнализация, наречени цитокини, които предизвикват реакция от имунната система за борба с болестта. Вие също така сте по-малко предразположени да се грижите за себе си, да получавате достатъчно сън, да се храните правилно, да се упражнявате когато сте стресирани, който е от решаващо значение за вдигането на имунитета.

Чистите ръце са всичко
Простудата и грипа могат да се разпространя- ват много лесно чрез докосване. Дръжте пръстите си далеч от очите, носа и устата колкото е възможно повече и се уверете, че сте овладяли изкуството на измитите ръце. Сапуна и водата остават най-ефективните инструменти, според Центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Микробите могат да се появят върху твърдите сапуни, така че използвайте течен вид и да избирайте обикновен сапун пред антибактериален. Насапунисайте хубаво за 20 секунди преди да изплакнете и се уверете, че сте подсушили напълно (но не с пълните с микроби дрехи!). Влажните ръце са много по-податливи на разпространение на бактерии, отколкото сухите.

Наспивайте се
Една случайна неспокойна нощ не е нещо, което да ви притеснява, но непрекъсната липса на сън може да попречи на способността на имунната ви система да функционира. Въпреки че експертите често казват, че нуждата от сън варира при различните хора. Проучване установява, че всичко по-кратко от седем часа сън почти утроява шансовете ви за настинка. Това значи седем поредни часа, без среднощни събуждания.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *