Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Домашни лекове с черупки от яйца: От детокс до засилване на имунитета

Повечето хора не знаят, че може да използват черупки от яйца за приготвянето на ефективни лекове и рецепти

черупки от яйца
Използването на яйчени черупки е добре познато в народната медицина

Използването на яйчени черупки има някои интересни качества, за които не сте и подозирали.

Нека първо поговорим за яйцата. Въпреки че се смяташе, че не е здравословно да включвате редовно яйца в диетата си поради холестерола в тях, беше доказано, че това вярване е неправилно.

Яйцата са сред най-консумираните храни по света, не само защото могат да се приготвят по много начини и да се използват в много ястия, но и защото съдържат голямо разнообразие от хранителни вещества, които са полезни за организма.

Що се отнася до яйчените черупки, те са значителен източник на калций и дори е известно, че по-голямата част от черупките са изградени от основни минерали. Освен това те съдържат и други концентрирани вещества, полезни за организма. С други думи, използването на яйчени черупки може да донесе много ползи за здравето.

Ако все още не знаете как да се възползвате от предимствата им, тогава опитайте някое от следните природни средства, като използвате яйчени черупки.

 

3 от най-ефективните и лесни за приготвяне рецепти с черупки от яйца:

 

  1. Напитка от яйчени черупки за детоксикация

Както витамините, така и минералите, съдържащи се в яйчените черупки, са чудесен начин за подпомагане на естествените процеси на детоксикация на организма.

Съставки:

  • 5 яйчени черупки
  • 3 литра вода

Как се приготвя?

Първо измийте добре черупките на яйцата. След това ги натрошете с помощта на хаванче. Добавете праха в съд и смесете с три литра вода. Съхранявайте хладилника и оставете да престои една седмица. След като минат 7-те дни, пийте по 2 чаши на ден.

 

  1. Напитка за лечение на стомашни проблеми

Въпреки че може да изглежда странно, факт е, че използването на яйчени черупки може да бъде чудесен начин за лечение на стомашни проблеми. Това е така, защото те имат свойства, които регулират pH на стомаха и облекчават най-често срещаните симптоми на дискомфорт.

Може да се използва, когато страдате от стомашни киселини, гастрит или обикновена коремна болка.

Съставки:

  • 1 яйчена черупка
  • 1/4 чаена лъжичка кафе (1,2 g)
  • 1 супена лъжица лимонов сок (10 ml)
  • 1/2 чаша мляко (100 мл)

Как се приготвя?

Натрошете черупката на яйцето в хаванче до получаване на прах и смесете с кафето и лимоновия сок. След това загрейте млякото.  Добавете готовата смес към топлото мляко.

Пийте по 2 пъти на ден, за предпочитане на празен стомах.

 

  1. Сироп с черупки от яйца за повишаване на имунитета

Комбинацията от яйчени черупки, лимон и мед в чудесен сироп за борба със симптомите на настинка и грип. Всиокото му хранително съдържание укрепва имунната система и увеличава наличието на антитела в огранизма.

Съставки:

  • 8 черупки
  • 5 лимона
  • 2 чаши мед (600-700г)
  • 1 литър вода

Как се приготвя?

Измийте и натрошете черупките, докато станат на фин прах. Изстискайте сока от лимоните и го смесете с праха от черупки. Оставете сместа да омекне в хладилника, след което добавете водата и меда и разбъркайте добре. Оствете сиропът да престои в хладилника 1 седмица.

Консумирайте по 1 супена лъжица по 3 пъти на ден.

 

Черупките от яйца са полезни за хора, страдащи от остеопороза или недостиг на калций

 

Тъй като калцият е един от най-важните минерали в тялото, за поддържане на костите здрави, набавянето на достатъчни количества от него е от ключово значение. Яйчените черупки са сред най-богатите източници на този минерал. Те са съставени от 95% калций.

Както вече се убедихте, черупките осигуряват множество ползи за здравето. Приготвянето на прах от тях, вместо да ги изхвърляте със сигурност е добра идея. Те могат да помогнат за решаването на редица здравословни проблеми и в поддържането на добро здраве като цяло.

Източници: https://steptohealth.com; https://www.lybrate.com; https://pixabay.com/

Артромин
Артромин – чудото за ставите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *