Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Владимир Томов: 20 000 българи са болни от болестта на Паркинсон и само трима от тях ползват новия модерен уред

Тема с продължение…

„Около 20 000 българи страдат от болестта на Паркинсон, но според изискванията на НЗОК само трима годишно могат да се лекуват с модерния уред и терапията, която прилага“, заяви Владимир Томов, председател на Националния алианс на хората с редки болести и на Конфедерацията „Защита на здравето“. В света тези болни са между 1 и 1,5% от населението. Постепенно тези пациенти стигат до инвалидност, която ги приковава към леглото. Застрашен е и животът им.

През последните 2 години в България навлезе нов иновативен метод. Благодарение на това лечение допаминовият дефицит в мозъка може да се контролира и паркинсоновата симптоматика да се подобри до степен връщане към нормален начин на живот.

Дуоденалният гел се препоръчва за лечение на пациенти в напреднала фаза, реагиращи на леводопа със силни двигателни нарушения и хипер или дискинезия, когато наличните комбинации от лекарства вече не дават задоволителни резултати.

„Догодина се надяваме да има 9 пациенти, които ще се лекуват по този метод от НЗОК. Очакваме квотата да отпадне, защото това е дискриминация. Не може да се определя, че някой няма да живее. Животът на тези, които се лекуват по този начин, се промени драстично към по-добро, повиши се тяхната двигателна активност, имат значително по-малко периоди на обездвижване и неволеви движения. Всеки от тях е независим, сам се грижи за себе си, поддържа социален живот, радва се и се грижи за децата и внуците си“, допълни Томов.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Тема с продължение…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *