Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 храни, които са много вредни за женското здраве

Има определени хранителни продукти, които са доста по-вредни за женския организъм

вредни за жените храни
Безалкохолните газирани напитки са изключително вредни

Днешно време е пълно с модни диети и бързи решения, които обещават най-доброто тяло. Докато някои съвети могат да бъдат полезни, често има много жизненоважни аспекти на здравето, които се пренебрегват. Има цял набор от различни диети, но твърде често хората забравят, че някои продукти винаги са вредни за вашето здраве.

 

Тук ще научите 3 храни, които могат да бъдат вредни за женското здраве

 

1. Пшеница

Когато имате непоносимост към глутен, тялото ви го атакува. Глутенът произвежда молекулна структура, наречена глиадин (която се намира в глутена), и когато наруши чревната бариера, той бива атакуван.

Тази непоносимост към глутен се отразява на вашето здраве, защото глиадинът стимулира тъканта на щитовидната жлеза и причинява объркване в тялото, в резултат на което тялото не само атакува глиадина, но и щитовидната жлеза.

Може да е трудно да се определи чувствителността или непоносимостта към глутен, така че се препоръчва хората да изключат глутена напълно. Някои хора подкрепят идеята за правило 80/20, при което премахвате глутена от 80% от вашата диета. Този подход не е ефективен, защото когато ядете глутен, той може да остане във вашата система до 6 месеца.

Глутенът оказва значително влияние върху щитовидната жлеза, ако имате чувствителност към глутен. Това важи особено за хора с болестта на Хашимото (хипотироидно автоимунно състояние, което може да доведе до наддаване на тегло). Много симптоми на непоносимост към глутен остават недиагностицирани, включително болки в ставите, проблеми с червата, умора, дразнене на кожата и тревожност.

Въпреки че се предлага пълно премахване на глутена за по-добро здраве, много хора се борят с прилагането. Ако не сте напълно готови да се откажете от глутена, може би отидете при уважаван медицински специалист за тестване.

Когато направите нужните изследвания, ще можете по-добре да определите силните и слабите страни на тялото си и да се установити дали тялото може ефективно да преработва глутена.

 

2. Газирани напитки (включително диетичните такива)

Добре известно е, че за да сте здрави и да поддържате здравословно тегло, не трябва да пиете газирани напитки. Много хора обаче ги обичат или поради вкуса или положителните ефекти на кофеина. За съжаление, високото съдържание на захар в тези напитки допринася за наддаване на тегло, диабет и влошено сърдечно-съдово здраве.

Въздействието им върху вашето тегло е само началото на проблемите, които създават тези иначе вкусни напитки. Установено е също, че фосфорната киселина в тях затруднява усвояването на калция. Това се отразява негативно на вашите кости, увеличавайки потенциала за остеопороза.

За да се преборят с негативните ефекти от високото съдържание на захар в содата, мнозина са се обърнали към диетичните газирани напитки. Смята се, че диетичните газирани напитки са дори по-лоши от обикновените. Подсладителят, който се използва в диетичните газирани напитки, се нарича аспартам. Аспартамът е свързан с различни негативни последици за здравето, включително рак, епилепсия, лошо зрение, преждевременно раждане и дори повишен риск от болестта на Алцхаймер.

 

3. Алкохол

Изследванията показват, че алкохолът има дори по-голямо отрицателно въздействие върху жените, отколкото върху мъжете. Жените не само имат по-висока непоносимост към алкохола, но също така са застрашени от повишен риск от чернодробно заболяване, отслабване на мозъната и когнитивната функция, увреждане на сърцето и 40% увеличение на риска от ракови заболявания.

Всички тези отрицателни ефекти са лоши, но нищо не може да се сравни с въздействието, което алкохолът има върху развиващия се плод. Няма безопасно количество алкохол за бременни жени. Въоръжени с тези знания е доста очевидно, че консумацията на алкохол води до цялостно влошаване на здравето и е прпоръчително да се избягва напълно.

 

Разбира се, има много други вредни храни, които трябва да се избягват 

 

В допълнение към тези три храни, очевидно има множество други, които могат да бъдат вредни за здравето на жената. Като елиминирате тези три обаче, можете да създадете положително въздействие върху живота си по много незабавен начин. Въпреки че отрицателното въздействие на тези храни върху здравето на жените е много очевидно и измеримо, все още е трудно за дами да се откажат напълно от тях.

Източници: https://www.getholistichealth.com; https://pixabay.com/

крем АНТИПИГМЕНТ
АНТИПИГМЕНТ – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *