Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Салбутамол Софарма сироп – облекчава дишането, разширява дихателните пътища, премахва хриповете

Медикаментът Салбутамол Софарма сироп е бронходилатор, който разширява дихателните пътища, отпуска мускулатурата на бронхите, облекчава дишането, премахва хриповете и напрежението в гръдния кош. Действието му продължава от 4 до 6 часа.

Прилага се както при възрастни, така и при младежи над 12 и деца над 2 години за облекчаването на дишането при астма, за прекратяване пристъпите на задух.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента Салбутамол Софарма сироп?

  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество в този медикамент или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако имате болна щитовидна жлеза, която отделя повишено количество хормони.
  • Ако страдате от стенокардия – гръдна болка.
  • Ако имате нарушен ритъм на сърцето.
  • Ако получавате хипогликемия – понижено ниво на калий в кръвта.
  • Ако страдате от високо кръвно налягане, заради което пиете диуретици.
  • Ако имате диабет.
  • Ако за лекуване на астма приемате стероиди.
  • Ако вземате теофилин или ксантинови производни.

НЕ използвайте медикамента салбутамол за задържане на преждевременно раждане – неусложнено, или при опасност от аборт. Този медикамент не се използва като основно средство за лекуване на астма, също така не се използва и самостоятелно.

Със салбутамол не се лекуват деца под 2 години. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да приемат този медикамент.

НЕ забравяйте да кажете на лекуващия ви лекар какви други лекарства приемате, в това число и такива, които се продават без рецепта в аптеките. Това лекарство съдържа минимални количества алкохол, който трябва да имат пред вид алкохолиците, бременните и кърмещите жени, страдащите от епилепсия и чернодробни заболявания. Салбутамол Софарма НЕ влияе негативно на работата с машини и на шофирането.

Внимание! Сиропът Салбутамол Софарма може да причини и нежалени странични реакции, някои от които много сериозни. Запознайте се много внимателно с тях – описани са подробно в листовката на лекарството, приложена във фабричната му опаковка.

Какви вещества съдържа сиропът Салбутамол Софарма?

Салбутамолов суфлат – 2 мг салбутамол в 5 мл сироп, е активното вещество в това лекарство. Освен това то съдържа още захароза, метилпарахидроксибензоат – Е218, етанол, лимонена киселина – монохидрат, пречистена вода, течна есенция лимон, натриев цитрат дихидрат.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар. Обичайно препоръчваната доза е от 5 до 10 мл три-четири пъти на ден. При необходимост дозата може да бъде увеличена на 20 мл също по три-четири пъти на ден. При децата и възрастните дозата е по-малка – уточнете я с лекар. НЕ променяйте назначената ви доза без съвет от лекуващия ви лекар.

Съхранение: Дръжте далече сиропа от достъпа на деца, при температура по-ниска от 25 градуса по Целзий, във фабричната опаковка.

Имайте пред вид, че независимо от посочения срок на годност върху опаковката на лекарството, след първоначалното отваряне срокът му на годност става само 1 месец.

Носител на разрешението за употреба и производител: СОФАРМА АД,

ул. „Илиенско шосе” 16,1220 София – България.

Средна цена в аптеките 4-5 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *