Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тропикамид Вижън капки за очи – отпуска мускулите на очите, разширява зениците

Медикаментът Тропикамид Вижън спада към групата на лекарствата за очи, наречени антихолинергични. Отпуска мускулите на очите, разширява зениците, което улеснява прегледа на зрението. Прилага се както преди, така и след операция на очите.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да използвате медикамента Тропикамид Вижън?

  • Ако страдате или дори само да си мислите, че вероятно имате повишено вътреочно налягане – глаукома.
  • Ако сте свръхчувствителни към активното вещество тропикамид или към някоя от помощните съставки в този медикамент (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Преди употреба проверете вътреочното си налягане, особено ако сте възрастни – този медикамент може да го повиши.
  • При кърмачета и деца този медикамент може да промени поведението им.
  • Ако не понасяте препарати с алкалоиди от Беладона, има вероятност да получите нежелани странични ефекти.
  • Ако сте склонни към психотични прояви.
  • Ако очите ви са зачервени.
  • Ако функцията на щитовидната ви жлеза е повишена.
  • Ако простатата ви е уголемена.
  • Ако носите контактни лещи.

Имайте пред вид, че при новородени деца концентрацията на Тропикамид Вижън НЕ трябва да бъде по-голяма от 5 мг/мл – има опасност от сериозни нежелани реакции. Същото се отнася и за малки деца със здравословни проблеми. Бременните и кърмещите жени НЕ бива да приемат този медикамент, освен ако не е наложително и само по преценка на лекар.

НЕ шофирайте и не работете с уреди и машини, докато зрението ви не се възстанови – може да получите замайване, зрението да ви се замъгли, а слънцето да ви заслепява заради разширените зеници.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и такива, които се продават свободно в аптеките.

Внимание! Медикаментът Тропикамид Вижън може да предизвика нежелани странични реакции, в това число и много сериозни. Прочетете много внимателно какви могат да са те в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството.

Какви вещества съдържа медикаментът Тропикамид Вижън:

Тропикамид – по 10 мг на един мл, е активното вещество в този медикамент. Освен това то съдържа още динатриев едетат, бензалкониев хлорид, натриев хлорид, натриев хидроксид, хлороводородна киселина, вода за инжекции.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на лекуващия ви лекар. Според целта на лечението обичайната препоръчителна доза е различна. За отпускане на очните мускули – в окото се накапват по 1-2 капки и след изчакване – по още една капка. За разширяване на зениците – по 1-2 капки около 15-20 минути преди началото на изследването. Върхът на флакона НЕ трябва да докосва окото.

В листовката на Тропикамид Вижън са описани стъпка по стъпка в каква последователност и как правилно да си поставите капките. Запознайте се внимателно с тях преди употреба.

Съхранение: Дръжте медикамента Тропикамид Вижън далече от достъпа на деца. Винаги затваряйте плътно капачката на флакона, съхранявайте го във фабричната му опаковка при температура под 25 градуса по Целций.

Носител на разрешението за употреба: Антибиотик-Разград АД, бул. „Априлско въстание“, № 68, офис 201, 7200 Разград – България.

Производител: Балканфарма-Разград АД., бул. „Априлско въстание“, № 68, 7200 Разград – България.

Средна цена в аптеките 11-12 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *