ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СУПЕР подмладяващи маски за лице с фитоестрогени: 3 рецепти

Фитоестрогени, или познати още като диетични естрогени са естествено срещащи се съединения, открити в растенията

фитоестрогени
Храните, които съдържат фитоестрогени, включват:

• зеленчуци;
• плодове;
• някои зърна;
• варива.

Когато човек яде храни на растителна основа, които съдържат фитоестрогени, те могат да имат подобен на естрогена ефект, произвеждан от тялото. Поради тази причина фитоестрогените са известни и като диетични естрогени.

Фитоестрогените, приемани вътрешно, имат много ползи за здравето. Но, днес ще говорим за онова, което се случва с кожата, когато се обогати с продукти, които съдържат фитоестрогени. Най-изявен е техния подмладяващ ефект. Използват се и като успешна корекция на акнето.

Когато младите момичета или жените имат акне, причина може да е повишеното производство на мъжки хормони (андрогени). Фитоестрогените могат да помогнат в борбата с акнето чрез ребалансиране на хормоналните нива.

Фитоестрогените засилват системата за възстановяване на кожата

Много проучвания показват, че чрез активиране на рецептори в кожата, тези получени от растенията молекули активират фибробластите, кератиноцитите и други кожни клетки, за да произвеждат колаген, засилвайки възстановяването на кожата и подобрявайки качеството ѝ.

Правят я да изглежда по-сияйна почти без усилие

Естествените молекули на фитоестрогените засилват производството на хиалуронова киселина. Хиалуроновата киселина помага на кожата да задържа влага. По този начин се връща блясъка ѝ, свързан с хормоналния баланс и се подобрява нейната жизненост.

Забавят увисването на кожата

Доказано е, че фитоестрогените увеличават производството на често пренебрегваната молекула еластин. Еластинът и колагенът са ключовите градивни елементи на здравата съединителна тъкан. Еластинът възстановява кожата, позволявайки изражение на лицето без увисване или загуба на тонус.

Успокояват кожата

Фитоестрогените имат успокояващ ефект, като изсветляват петната и балансират производството на себум, за да намалят възпалението и раздразнението. Някои експерименти показват, че те са пребиотици и заради това притежават мощен противовъзпалителен и усилващ механизъм за балансиране тена на кожата.

Намаляват и помагат за предотвратяване на тъмните петна

За разлика от естрогена, фитоестрогените са инхибитори на тирозиназата и потискат меланина, като намаляват старческите петна и озаряват кожата. Резултатът е равномерен и блестящ тен.

Потискат нежеланото окосмяване по лицето и тялото

Известно е, че соевите изофлавони и други фитоестрогени имитират тенденцията на естрогена да намалява оцветяването и дебелината на космите по краката и тялото. Космите по лицето се увеличават, заради намаления естроген при жените. Фитоестрогените могат да намалят размера на фоликула на косъмчетата по лицето, докато, точно като естрогена, имат обратен ефект върху космените фоликули на скалпа – всъщност ги стимулират.

Как да си направите маски за лице с фитоестрогени в домашни условия?

Ако сте решили да се заемете сериозно с подмладяването, а не само от време на време да правите разни неща, тогава е време да опитате активни маски против стареене с масла. И тези масла не са обикновени, а такива които съдържат незаменими мастни киселини, които са супер полезни за кожата. И най-важното – богати са на фитоестрогени.

Както вече стана ясно, фитоестрогените са предназначени да подмладят кожата, като върнат часовника назад, в онези дни, когато тялото ни произвежда естрогени самостоятелно, и в количествата, необходими за младата кожа.

Домашна маска против стареене с масло от шипка и грозде

• 3-5 червени или черни зърна грозде (за суха кожа се използват сладки сортове, за мазна – кисели);
• 1-2 супени лъжици масло от шипка;
• соево брашно.

Почистете гроздето от люспите и семките, намачкайте го заедно с шипковото масло и леко уплътнете маската със соево брашно.

Готовата маска против стареене нанесете на плътен слой върху кожата на лицето (шията, деколтето и предмишниците). Може да се прилага внимателно и върху кожата около очите, но трябва да е нанесена на много тънък слой.

След 20-30 минути измийте маската с хладка вода. Не забравяйте да хидратирате кожата с лек и интензивен продукт, за предпочитане овлажняващ серум.

Подмладяващите домашни маски с фитоестрогени се прилагат по следния курс: през 2-3 дни в продължение на 6-8 седмици.

Вечерна иглика със зелен чай за активно домашно подмладяване

• 2 супени лъжици масло от вечерна иглика;
• 2 супени лъжици зелен чай, смлян в кафемелачка на прах, без добавки;
• 2-3 супени лъжици гел от алое вера.

Смесете гела от алое вера с маслото от вечерна иглика, добавете зелен чай и нанесете маската върху кожата за 20-30 минути.

След като почистите лицето, следвайте стъпките, описани в първата маска (с малко от шипка).

Тази домашна маска против стареене може да се приготви предварително и да се съхранява в чист и сух съд в хладилник, като се внимава да не попадне вода в него.

Домашна маска против стареене с масло от авокадо и шипка

• 1 чаена лъжичка масло от шипка;
• 1 чаена лъжичка масло от касис (може да се замени с рибено масло);
• 1-2 супени лъжици каша от авокадо, което трябва да е без тъмни петна;
• 1-2 чаени лъжички банан, намачкан на нежно пюре, също узрял и без тъмни точки;
• 1-2 супени лъжици суроватка или друг ферментирал млечен продукт.

Разбъркайте маслата старателно с кашата от банан и авокадо, след което добавете суроватката. Ако маската ви е твърде рядка, уплътнете я със соево, нахутено или грахово брашно.

Използвайте по същия начин като първата маска.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *