ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТромБай – помага срещу остри спазми в краката при ходене, разширява кръвоносните съдове

Медикаментът ТромБай подпомага разширяването на някои кръвоносни съдове, като в същото време намалява слепването – или съсирващана активност на тромбоцитите. Лекарите го предписват на пациенти, страдащи от подобни на спазми болки – или интермитентно клаудикацио, по време на ходене пеша. Дължи се на лошото оросяване с кръв на краката.

Назначава се само на пациенти, които са променили начина си на живот – увеличили са физическата си активност, спрели са цигарите, лекувани са и с други подходящи за здравословния им проблем медикаменти.

При какви други здравословни проблеми НЕ трябва да приемате медикамента ТромБай?

  • Ако страдате от сърдечна недостатъчност.
  • Ако се алергични към активното вещество цилостазол или към някое от помощните вещества в това лекарство (вижте ги подробно описани по-долу).
  • Ако през последната половин година сте получили сърдечен удар или сте претърпели сърдечна операция.
  • Ако при покой имате упорита болка в гърдите.
  • Ако в миналото или понастоящем сте получавали за кратко загуба на съзнание, причинено от сърдечен проблем.
  • Ако страдате от сериозни нарушения в сърдечната честота.
  • Ако знаете, че поради заболяване при вас е повишен рискът от кръвонасядания или кървене: при активна язва на стомаха, при инсулт, получен през последната половин година, диабет, проблеми с очите.
  • Ако страдате от тежко заболяване на бъбреците.
  • Ако страдате от тежко или умерено заболяване на черния дроб.
  • Ако сте бременна.
  • Ако не е добре контролирано кръвното ви налягане.
  • Ако ви предстои операция, в това число и водене на зъб, информирайте лекарите, че приемате ТромБай.
  • Ако получите кървене или лесно образуване на синини – спрете приема на този медикамент и се консултирайте с лекаря ви.

НЕ забравяйте да споделите с лекуващия ви лекар какви други медикаменти приемате, в това число и за такива, които се продават без рецепта в аптеките.

Внимание! Медикаментът ТромБай може да причини нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Запознайте се внимателно с тях. Описани са подробно в листовката, приложена във фабричната опаковка на лекарството. Бременните и кърмещите жени НЕ трябва да се лекуват с ТромБай. НЕ работете с машини, не шофирайте, ако след приема на този медикамент се почувствате замаяни.

Какви вещества съдържа медикаментът ТромБай?

Цилостазол – по 100 мг във всяка таблетка, е активното вещество в това лекарство. Освен това като помощни съставки то съдържа още микрокристална целулоза, царевично нишесте, магнезиев стеарат, хипромелоза, кармелоза калций.

Дозировка: Спазвайте точно указанията на лекуващия ви лекар. Препоръчителната доза е по 1 таблетка 2 пъти на ден – сутрин и вечер, с вода, минимум 30 минути преди хранене. С този медикамент НЕ трябва да се лекуват деца. Имайте пред вид, че ползата от лечението с този медикамент може да настъпи след 4 до 12 седмици.

Съхранение: Дръжте медикамента винаги далече от достъпа на деца. ТромБай няма специални изисквания за начина на съхраняване.

Носител на разрешението за употреба и производител: „Чайкафарма Висококачествените Лекарства“ АД – България.

Средна цена в аптеките 15-16 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *