ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Имунната система работи напълно незабелязано в тялото ни

Най-важната функция на имунната система е защитната роля, която тя играе в човешкото тяло. Тя играе важна роля при премахването на вредните организми и вещества, като първо ги открива и след това ги елиминира. Имунната система е напълно независим и невидим щит, работи незабелязано в тялото ни и насочва вниманието към себе си, когато сме болни. Трябва обаче да се спомене, че появата на болестта сама по себе си не посочва увреждане на имунната система, тя може също така да се дължи на въздействието на повтарящи се продължителни инфекции в организма. Перманентна и постоянна умора в тялото, наличието на подуване на жлезите, появата на настинки и възпалено гърло са някои от по-специфичните признаци на отслабена имунна система. За пълна и професионална диагностика трябва да се обърнете към лекар и то най-вече, ако тези симптоми се задълбочават като например, ако са придружени от слабост и бърза загуба на тегло.

Отслабването на имунната система може да се дължи на прекомерна умора или психически стрес, както и на депресия. Друг важен фактор за отслабване на имунната система това е затлъстяването при някои хора. Приемът на лекарства особено на кортизон и антибиотици, също оказва влияние върху имунната система и тя отслабва. Токсични съединения, наличието на тежки метали и други вредни вещества за организма също могат да доведат до отслабване на имунната система. Функцията на имунната система се затруднява и от наличието на много захар в организма. Доказано е, че наличието на повече захари в организма влияе неблагоприятно върху белите кръвни клетки в организма и това затруднява работата на имунната система.

За да поддържаме имунната си система здрава трябва да имаме разноообразен начин на хранене. Необходимостта от витамин С за организма е добре известен факт на всички. Съпротивителните сили на организма се подобряват след използването на този витамин. Той забавя развитието на различни вируси и бактерии в организма. Има вещества, които са на растителна основа и подобряват усвояването на витамин С от организма те се наричат биофлавоноиди. За да се засили именната система се препоръчва да се прима витамин С придружен с биофлавоноиди. Цинка е минерала в организма, които играе много важна роля за поддържането на здрава и стабилна имунна система.

Екстракт от чесън е много полезен за укрепване на имунната система. Чесънът е много полезен, защото има антибактериали, антивирусни свойства и е много ефективен срещу гъбични инфекции. За да предотвратите настинки и грипови състояния е много полезно да консумирате суров чесън. Полезни за имунната система са зелените зеленчуци, тъй като те са богати на хлорофил. При консумацията му той се натрупва в кръвта и действа благоприятно при формирането на тъканите. Една здрава имунна система също се нуждае от оптимални количества на есенциални мастни киселини. Тези есенциални мастни киселини са в изобилие в студено пресовани масла, като например в масло от вечерна иглика. Функцията на имунната система се подобрява значително при употребата на ехинацея. Тя стимулира белите кръвни клетки и отстранява токсичните вещества в организма. Билката може да се приема на капсули или 15-30 капки екстракт от ехинацея на ден в продължение на 2-5 дни.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Имунната система работи напълно незабелязано в тялото ни

  1. Pingback: Кръв – реката на живота | Лекува нет

  2. Pingback: Пчелния прашец предпазва организма от настинки | Лекува нет

  3. Pingback: Имунната система не само защитава от инфекции…тя стои в основата на широк набор от болести | Лекува нет

  4. Pingback: 8 най-разпространени мита за настинките | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *