Диабетът може да започне със загнояване на ноктите

Честите гнойни възпаления по кожата и ноктите винаги са съмнителни за скрит или начален диабет. С потта се отделя глюкоза и тя е добра среда за развитие на агресивни микроби. Особено опасни при тези инфекции са златистите стафилококи, които вече са нечувствителни към много антибиотици. Гнойните възпаления, които те предизвикват, имат тенденцията да се разширяват. Може да се стигне до тежки нагноявания по пръстите, а когато микробите проникнат в кръвния ток, се получава сепсис. Нужно е да си направите профил на захарта в кръвта. Ако се намери увеличение на захарта, трябва най-напред да се лекува диабетът. При поява на ново гнойно възпаление е добре гнойта да се изследва и изолираните микроби да се проверят към кои антибиотици са чувствителни. Едва тогава се започва с антибиотичното лечение. Докато чакате резултатите от изследването, можете да се посъветвате с хирурга си и да вземате еритромицин, като го комбинирате и с бисептол. Златистите стафилококи често се повлияват от такава лечение.

ВАЖНО!!! Спрете болките в коленете с MAGNETIC POWER!!! Само до края на декември може да ги закупите на промоционална коледна цена. Кликнете ТУК, за да прочетете повече за промоцията!!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *