ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 мощни натурални средства за сваляне на температура

За сваляне на температура може да използвате няколко прости домашни средства, които се намират във всяко домакинство

сваляне на температура
За понижаване на висока температура може да използвате естествени средства

Повишаването на температурата е естествен отговор на бактериални, вирусни и паразитни инфекции. Може да възникне и поради неинфекциозни състояния като дълбока венозна тромбоза и васкулит. Тя може да се опише като телесна температура над нормалния диапазон от 36.6 до 37 градуса по Целзий.

Повишаването на телесната температура може да доведе до усещане за студ и болки в мускулите. Обикновено леката температура не изисква лечение, но е добре да се третират възпалението и инфекцията, свързани с нея.

Препоръчително е да се консултирайте се с лекар за лечение на деца под тригодишна възраст или ако пациентът има допълнителни здравословни проблеми. Най-често срещаните лекарства за лечение на температура включват парацетамол и ибупрофен.

Все пак, ако не искате да използвате лекарства, има и много ефективни и прости домашни средства за понижаване на телесната температура.

 

Натурални средства за сваляне на температура:

 

босилек за понижаване на температура

  1. Босилек

Босилекът е изключителна билка и трябва да присъства във всяко домакинство. Със своите антибиотични свойства, той е много ефективен за понижаване на температура. Трябва да си направите чай от босилек и да го пиете два до три пъти на ден.

Как да си направите чай от босилек: Вземете 20 листа босилек и ги добавете към една чаша вода. Натрошете малко парче джинджифил и го добавете към водата. Варете го, докато половината вода изкипи. Махнете от котлона и добавете малко мед за вкус. Пийте два до три пъти на ден.

 

чесън за сваляне на температура

  1. Чесън

Има множество ползи за здравето от чесъна. Той е мощно антибактериално и антивирусно средство и помогна за понижаване на температурата на тялото. Освен това той изхвърля токсините от организма и насърчава изпотяването.

Как да използвате чесън за сваляне на температура: Вземете средно голяма скилидка чесън и я накълцайте. Добавете нарязания чесън към чаша топла вода. Оставете да престои 10 минути, след което го изпийте. Пийте тази смес два пъти на ден, за да получите бързо облекчение. Друг метод е да смачкате две скилидки чесън, да добавите две супени лъжици зехтин и да нанесете сместа върху стъпалата на краката си, преди да заспите вечер. Оставете го на краката си през нощта. Температурата ще изчезне на следващата сутрин. Въпреки че чесънът е много ефективен домашен лек за температура, той не се препоръчва за деца и бременни жени.

 

яълбков оцет при висока температура

  1. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е друг чудесен домашен лек за множество неразположения.

Как да използвате ябълков оцет: Вземете една част оцет и я смесете с две части вода, за да направите разреден разтвор. Сега вземете кърпа, накиснете я в разтвора и я поставете на челото си. Вземете друга кърпа, накиснете я в разтвора и я поставете върху корема. Правете това няколко пъти на ден

 

джинджифил за висока температура

  1. Джинджифил

Джинджифилът е чудодейна подправка и нейните качества са много ценни. Антибактериалните и антивирусни свойства го правят отличен домашен лек за висока температура.

Как да използвате джинджифил за понижаване на температура: Може да направите чай от джинджифил. Вземете малко парче джинджифил и го настържете. Добавете го към чаша вода. Сварете водата за няколко минути и след това я махнете от котлона. Добавете малко мед и пийте този чай от джинджифил три до четири пъти на ден.

 

Ако температурата не спада…

 

Ако поддържате температура над 38.5 по Целзий в продължение на повече от 3 дни и горепосочените методи и лекарства не действат, незабавно порърсете консултация с лекар.

Високата температура е състояние, което не трябва да се пренебрегва!

Източници: https://www.india.com; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “4 мощни натурални средства за сваляне на температура

  1. Илияна Гроздова каза:

    При мен ябълковия оцет винаги помага! Може и да си направите смес от оцет и вода и просто да си потопите краката. Изпитан начин за сваляне на температура!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *