ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диетата е важна за да избегнете рак на гърдата

Ракът на гърдата е едно от най-често срещаните заболявания при жените и напоследък е доста разпространено. Среща се дори и при млади момичета и при жени, които още не са раждали. Появата на това заболяване може да се дължи на редица неща като: преживени травматични моменти, хормонални влияния, наследственост и наличие на различни предракови заболявания. Лечението на заболяването може да е медикаментозно или хирургично. За да бъде предотвратено това заболяване е добре да обърнем внимание на диетата си. Ако не сте били диагностицирани с рак на гърдата, но сте предразположени към развитието му има някои промени, които може да направите за да намалите риска от появата на това заболяване.

Най-важната стъпка, която трябва да направите е като промените диетата си, като започнете да консумирате повече плодове и зеленчуци дневно. Плодовете и зеленчуците са богати на антиоксидантни и ще намалят количеството на свободните радикали във вашият организъм. Това от своя страна е първата стъпка, която може да направите за предотвратяване на това толкова разпространено заболяване напоследък.

Изключете от диетата си и наситените мазнини. Един от най-простите начини да направите това е като стоите далеч от заведенията за бързо хранене, в които се предлагат вредни храни като бургери и картофки и да ядете по-малко червено месо. Нездравословните храни богати на наситени мазнини може сериозно да увредят ДНК-то на клетката, а увредената ДНК е мястото откъдето започва развитието на раковите заболявания в това число и рак на гърдата.

Трябва да намалитне консумацията на алкохол. Проучванията показват, че съществува пряка връзка между заболяванията от рак на гърдата и употребата на акохол. Доказано е, че консумацията на алкохол може да работи като катализатор за други канцерогенни химикали, които влизат в тялото.

За предотвратяване на рак на гърдата е добре да консумирате здравословни мазнини. Тяхната роля е в това, че допринасят за нормалната клетъчна функция. Тези здравословни мазнини идват от източници като риба, рибено масло, зелени зеленчуци. Изследвани в лаборатория за тях е доказано, че са антиканцерогенни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *