ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Най-обсъжданата инжекция е противогрипната – защо?

Първо, всеки знае по нещо за нея, но то е само по слухове.

Второ, общоизвестни са сла­бите страни на тази ваксина: при 20 на сто от хората след ваксиниране не се формира имунитет. Между другото, тази цифра може да бъде подложена на съмнение, защото не е изключено човек да се е заразил от друг щам на вируса или към момента на ваксинирането вече да е бил болен. Инкубационният период при грипа, когато човекът вече е заразен, но симптомите още не са се про­явили, е около седмица. А човекът дори и след оздравяването остава носител на вируса поне две седми­ци. Друг минус: противогрипната ваксина не защитава от острите респираторни Вирусни инфекции и другите вирусни заболявания, въ­преки че като цяло ваксинираните хора боледуват по-рядко и при тях простудата протича по-слабо.

Трето, грипният вирус по­стоянно мутира. Всяка година се появява нов щам, за който се изисква друга ваксина. Сега се провежда изпитание на препарат от ново поколение. Разработен е от учени от Националния инсти­тут по алергии и инфекциозни заболявания в САЩ. Ваксината на бъдещето ще бъде способна да защитава.организма едновре­менно от.различни грипни щамове, включително и тези, които дори още не са се формирали и появили. Най-хубавото е, че е достатъчно човек да се ваксинира Веднъж, в детството и по необходимост още един път по-нататък В го­дините. Както например е с Вак­сината против хепатита. Ако изпитанията преминат успешно, ще получим революционна новина само до няколко години.

ВНИМАНИЕ!

Учени от четири референтни цен­търа, разположени в Атланта, Лондон, Мелбърн и Токио, решават против какъв грип ще се ваксинираме през следващия сезон. Това се случва през февруари. През март се правят посевките на вирусите, след това ги разпращат на производите­лите. През април-май започва производ­ството на ваксините. От май до юли тя преминава лабораторни изследвания, за да може към септември октомври да по­стъпи прясна противогрипна ваксина.

Полезно е да се знае, че за по­следните 15 години, само в четири случая учени и изследователи не са успели „да уловят“ истинския грипен щам.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *