Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

3 прости съвета против оплешивяване при мъжете

Има някои промени в начина на живот, които спомагат за предотвратяване/забавяне на процеса на оплешивяване при мъжете

оплешивяване при мъжете

„Въпреки че няма лек за мъжкото оплешивяване, някои практики могат да помогнат за забавяне на косопада и евентуално възстановяване на косата, ако започнат да се прилагат от рано” смята д-р Сюзън Масик, клиничен доцент по дерматология в “University of Ohio”.

Докторката споделя, че често работи с млади мъже, оплакващи се от косопад. Според нея най-важното е загубата на коса да се хване навреме, за да може да се запази колкото може повече от косата.

Масик е категорична, че балансираната диета и локалното прилагане на миноксидил са два метода, които дават ефект при мъжкото оплешивяване.

 

Балансирана диета, богата на протеини и желязо, може да помогне

 

Загубата на коса може да дойде от стрес и автоимунно заболяване, наречено алопеция ареата. Но по-голямата част от мъжете оплешивяват от адрогенна алопеция, позната още като обикновено мъжо оплешивяване.

Според “Cleveland Clinic” 25% от мъжете ще забележат загуба на коса преди 21 годишна възраст, а 70% ще оплешивеят с напредването на годините.

Типичното оплешивяване при мъжете е причинено от хормона дихидротестостерон, който свива космените фоликули, което кара косата да изтънява и да пада по-лесно.

Д-р Масик казва, че мъжаката плешивост започва предимно по линията на косата, слепоочията и горната част на главата. Този косопад се случва бавно и според нея е изключително важно този процес да се хване възможно най-рано, за да се запази колкото се може повече коса.

Диета, богата на храни като яйца, спанак, говеждо, нахут, тиквени семки и черен боб може да спомогне за зпазването на косата здрава и силна. Протеинът е голяма част от това, което изгражда космените фоликули и съдържа желязи, което помага на тялото да доставя кислород до клетките, свързани с растежа за косата.

д-р Сюзън Масик оплешивяване при мъжете
д-р Сюзън Масик, клиничен доцент по дерматология в “University of Ohio”

 

Не натоварвайте косата си излишно с продукти и прически

 

За да предотвратите по-нататъшен косопад е препоръчително да избягвате да натоварвате косата си. Правенето на сложни прически, включващи къдрене или изправяне могат да накарат косата да пада по-лесно.

Също така е добра идея да спрете да използвате продукти за оформяне на косата. А шампоаните, които се рекламират за растеж на косата, обикновено не си струват парите, защото не остават в косата достатъчно дълго, за да проникнат до фоликулите.

 

Използвайте миноксидил за локално приложение

 

Миноксидил е лекарство без рецепта, за което е доказано, че помага за предотвратяване на косопад и в някои случаи възвръща изгубената коса. Въпреки че не е ясно как точно действа, се смята, че увеличава космените фоликули и увеличава фазата на растеж на косата в тялото.

Ако използвате миноксидил, най-важна е последователността и продължителността на използване.

„Не е важно колко често се мажете с лекарството. По-важна е последователността и използването му за продължителен период от време”, казва д-р Масик.

Източници: https://www.insider.com; https://pixabay.com

Пауър Ню Хеър Лосион
Пауър Ню Хеър лосион – спира косопада и стимулира растежа на нова коса

оплешивяване при мъжете

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *