Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пиенето на достатъчно количество вода на ден е важно за здравия организъм

Пиенето на достатъчно количество вода на ден е важно за цялостното добро здраве, защото водата участва и спомага за подобряването на много телесни функции. Тези функции включват храносмилането, усвояването на храната, обращението й и отделянето. Водата помага при зачервяване на кожата или отстраняване на вредните токсини от тялото. Ако организмът не разполага с достатъчно вода, метаболитните отпадъци няма да бъдат отстранени така както трябва. Голяма роля в изхвърлянето на токсините играят бъбреците ето защо питейната вода е полезна за тях за да могат те да работят правилно и ефективно. Питейната вода е полезна и за мускулите. Тя помага да се поддържа правилния мускулен тонус и предпазва от болезнени мускулни спазми. Питейната вода предотвратява риска от появата на камъни в бъбреците и повишава нивото на енергия в човешкото тяло.

Ползата от питейната вода в големи количества може да бъде полезна за кожата. В това вярват мнозина, но истината е, че голямото количество вода поддържа кожата хидратирана.Пиенето на по-големи количества вода прави кожата по-еластична и я предпазва от появата на бръчки. Много учени обаче смятат, че здравата кожа не зависи от количеството вода, което сте изпили, а от някои външни фактори, като например почистване на кожата, околната среда, броят на мастните жлези, както и функционирането им. Така, че ако кожата ви е суха най-доброто лечение за нея е външното и лечение с подходящ овлажняващ крем или лосион против суха кожа. Водата е полезна за кожата за лечение на заболявания като екзема и псориазис. Правилното използване на питейната вода може да помогне и за премахване на тъмните кръгове около очите.

В последно време е спорен въпроса дали пиенето на 8 чаши вода на ден е правилно. Някои учени смятат, че ако възрастен човек е здрав и четири чаши на ден са абсолютно достатъчни за него. Необходимата доза течности на ден може да получите и като ядете много плодове и зеленчуци. Не е необходимо да пиете само вода. Според последните изследвания дори и дехидратиращи напитки като кафе например също са полезни. Ако обаче пиете алкохол най-добре е да направите това с вода, тъй като пиеното на алкохол изключително бързо дехидратира тялото и води до загубата на голямо количество течности от организма.

При изпотяване е необходимо бързо да замените изгубеното количество течности, за да предотвратите по този начин обезводяване и прегряване. Бременните и кърмещите жени също е добре да пият вода в големи количества, тъй като при тях тялото има нужда от по-големи количества течности. Пиенето на прекомерни количества вода може да доведе до хипонатриемия (твърде малко натрий в кръвта). Лица в напреднала възраст, спортисти, като маратонци, както и хората със застойна сърдечна недостатъчност и цироза на черния дроб са най-изложени на риск от това заболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Пиенето на достатъчно количество вода на ден е важно за здравия организъм

  1. Pingback: Билково лечение на тендинит | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *