Лимона е ефективно лекарство за болно гърло

Лимонът е много разпространено растение, характерно за тропическите части на Азия, но в днешно време се среща по целия свят. Лимона се счита за една от най-полезните храни. Лимона е отличен заместител на оцета, особенно когато се използва в салати и за ароматизирането на различни ястия. Лимоновият сок може да се използва и за други цели, като например за омекотяване на вода, която може да използвате след като сте измили косата си с шампоан.

В лимона са открити много от алкалните елементи. Витамин С например се намира в много големи количества в прясно изцеден сок от лимон. Важни хранителни вещества като калий и витамин В1 също са открити в големи количества в лимона. Лимонената киселина съставлява около 5-6 на сто от сока и тъканите на жълтите и зелените лимони, този процент е много висок, в сравнение с този напортокалите около 1.5% или при грейпфрута около 1-2%.

Лимона помага да премахнете натрупаните токсини в тялото си, но пък трябва и да внимавате защото прекаленно големите количества лимонена киселина в организма може да активизира неактивните токсини натрупани в тялото и това да доведе до нежелани странични ефекти. Лимоните, както и всички цитрусови плодове са много полезни за лечение на нарушения в черния дроб. Цитрусовите плодове в много случай помагат за изкарване от тялото на скритите токсини, които не може да бъдат изкарани по друг начин. Консумирането на лимонов сок е от голямо значение при проблеми с черния дроб. Трябва много да се внимава с консумацията на лимони, тъйкато прекомерното количество лимонов сок може да доведе до разреждане на кръвта, което пък от своя страна да доведе до развитието на различни заболявания.

Сокът от лимон е отлично и ефективно лекарство за лечение на заболявания на гърлото и при грипни състояния. Възможно е с помоща на сок от лимон да се предотврати настинката още при първите и признаци. Това се дължи на високите нива на витамин С, които се съдържат в лимона. Смес пък от лимонов и портокалов сок и един суров жълтък може да подейства като леко слабително.

Трябва да се знае, че лимоновият сок трябва да се избягва от хора, които са чувствителни към храни съдържащи киселини. Такива хора трябва да консумират зеленчукови сокове и бульони вместо прясно изцедени сокове от цитрусови плодове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Лимона е ефективно лекарство за болно гърло

  1. Pingback: Това, което не знаем за цитрусовите плодове | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *