Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВИЗИН капки за очи – облекчава дразненето и зачервените от алергичен конюнктивит очи

Медикаментът ВИЗИН капки за очи помага за временно облекчение в случаите на зачервяване на очите, причинени от алергичен конюнктивити и леки дразнения. Производителят на лекарството предупреждава, че ако до два дни състоянието ви се влоши или пък не почувствате облекчение, трябва задължително да се консултирате с лекар.

При какви други проблеми със здравето ви НЕ трябва да се лекувате с ВИЗИН капки за очи?

  • Ако страдате от повишение на вътреочното налягане – глаукома.
  • Ако имате алергия към активното вещество в този медикамент или към някоя от помощните съставки в него (вижте ги описани подробно по-долу).
  • Ако сте бременна или кърмите.
  • Ако носите контактни лещи – вижте как се процедира по-долу.

Тези капки за очи НЕ трябва да се прилагат на деца под 2 години, а при деца над 6 години – само след предписание от лекар.

Внимание! Това лекарство може да предизвика нежелани странични реакции. Ето защо много внимателно се информирайте какви могат да са те. Описани са подробно в листовката, приложена в опаковката на лекарството.

В случай, че по време на лечението с ВИЗИН капки за очи зрението ви се промени или изпитвате болка, зачервяване, дразнене, спрете да използвате капките и потърсете консултация с офталмолог. Продължителното използване на този медикамент може сериозно да зачерви очите ви. Споделете с лекаря си, ако приемате и други лекарства, дори да са на свободна продажба. Поставянето на капките може временно да замъгли зрението ви.

Важно! Някои от съставките на ВИЗИН капки за очи може да се абсорбират от меките контакти лещи и да променят цвета им.

Какви вещества съдържа медикаментът ВИЗИН капки за очи?

Тетрахидрозолинов хидрохлорид – по 0,5 мг на 1 мл, е активното вещество в този разтвор за очи. Като помощни съставки това лекарството съдържа още борна киселина, натриев хлорид, бензалкониев хлорид, динатриев едетат, пречистена вода, натриев борат.

Начин на приложение на ВИЗИН капки за очи

Спазвайте точно начина, по който капките са ви предписани от лекар или упътванията на фармацевт. При деца над 6 години и възрастни препоръчителната доза е по две капки 4 пъти на ден. Върхът на контейнера НЕ трябва да се допира до каквато и да е повърхност.

Съхранение: В оригиналната опаковка далече от достъпа на деца. Няма специални изисквания за съхранението на това лекарство. Имайте пред вид, че след първото отваряне на медикамента срокът му на годност е само 4 седмици.

Носител на разрешението за употреба: McNeil Healthcare (Ireland) Ltd. – Ирландия.

Производител: Janssen Pharmaceutica N.V. – Белгия

Ако се нуждаете от допълнителна информация за това лекарство – свържете се с локалния представител на носителя на разрешението за употреба: Джонсън & Джонсън България ЕООД – България.

Една опаковка от ВИЗИН капки за очи съдържа 15 мл.

Средна цена в аптеките 13-14 лева.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *