Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Стресът може да повлияе за изграждане на доброкачествените клетки в злокачествени

Технологиите за диагностика на доброкачест­вените новообразувания са много разнообразни и зависят от мястото на локализация и вида тумор. Една от най-разпространените методики е биопсията – взема се проба от подозрителната тъкан и се прави хистологичен анализ. Същността е след­ната – под контрола на ултразвук лекарят прави пункция, т.е. вкарва в новообразуванието тънка игла, съединена със спринцовка, и изсмуква тъканни частици. Тези клетки се разглеждат под микроскоп и лекарят точно определя какъв процес се развива в случая – доброкачествен или злокачествен.

ВНИМАНИЕ!

Не се заблуждавайте и не вярвайте на слуховете, че биопсията може да провокира онкологично израждане на добро­качествения тумор. Много са слаби шансовете клетките да станат толкова агресивни, че да се изродят в ракови. Ако все пак това се случи, се сърдете само на имунитета си и съдбата си.

Колкото и да е рядко, все пак понякога се случва израждане. И за това си има фактори: прекаляване със слънчевата радиация продължително топлин­но въздействие, както и: контакт с някои вредни вещества – арсеник, смоли, катран и сажди. Канце­рогенни свойства притежават и редица хранителни продукти. Например мазнините, пушените колбаси, консервите и нискокачественото кафе. Рискът от развитие на ракови заболявания се повишава също и при стрес, затова си спестете страха от развитие на рак – колкото по-малко го проявявате, толкова по-добре за вас.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Стресът може да повлияе за изграждане на доброкачествените клетки в злокачествени

  1. Pingback: Ракът травмира болния, както и войната! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *