Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не забравяйте да попитате лекуващият ви лекар за страничните ефекти на лекарствата!

Поискайте от ва­шия лекар да ви даде сведения за препара­та: наименование, форма – таблетка или капсула и др.; дозата най-вече за един прием; по кое време, в какъв час се приема; преди или след ядене – всички тези сведения нека не останат само в главата ви, запишете ги и закачете листчето на видно място – може с магнитче на хладилника. Така няма да про­пуснете следващия прием. Веднъж на половин година проверявайте собствената си аптечка и изхвър­ляйте лекарствата с приключил срок на годност.

Като отидете на преглед или просто на посещение при вашия лекар, веднага уточнете можете ли или не можете да заместите предписаното лекарство с друго – в случай, че го няма по аптеките. И какво именно е новото лекарство – този въпрос е особено актуален, ако лекарят ви предпише по-скъпо лекарство, за което може и да не ви стигат парите и няма да има­те възможност да продължите лечението си. Вашият лекар е длъжен да ви посочи възможност за по-евтино лекарство.

Много е важно да не забравите да попитате какви странични ефекти може да окаже лекарство­то и да го помолите да обясни какво да предприе­мете, ако това се случи. Вкл. е важно да изясните при как­ви прояви е нужно незабавно да пре­кратите приема на лекарствата да потърсите медицинска помощ.

ВНИМАНИЕ!

Във всички случаи, каквито и въпроси да са възникнали по повод предписаните лекарства, вие не трябва да се отказвате от лечението, а подробно да разберете всичко от вашия лекар. Не се плашете, ако входа на лечението вашият лекуващ или личен лекар реши да смени лекарството ви с друго. По принцип индивидуалният подбор на лекарствената терапия за възрастните хора е многостепенен про­цес – той изисква бдителността както на лекаря, така и на пациента.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *