ВАЗОПРЕН – срещу високо кръвно налягане и застойна сърдечна недостатъчност

Медикаментът Вазопрен е предназначен за лекуване на високото кръвно налягане – хипертонията, а също така в случаите на нарушаване на функционирането на лявата камера на сърцето, на застойната сърдечна недостатъчност, която е причинена от отслабване на сърдечната функция.

Това лекарство понижава стойностите на кръвното налягане и подобрява дейността на сърдечно-съдовата система като цяло.

При какви други проблеми със здравето НЕ трябва да пиете Вазопрен?

  • Ако сте се лекували с АСЕ-инхибитори, които са ви причинили алергична реакция като затруднения при гълтане и дишане, отоци на езика, устните, лицето.
  • Ако сте чувствителни към основното активно вещество в този медикамент или към някоя от помощните му съставки (вижте по-долу подробно описание на съставките на това лекарство.)
  • Ако сте с диагноза идеопатичен или наследствен ангиоедем.
  • Ако страдате от диабет.
  • Ако имате бъбречни проблеми, които лекувате с лекарство, което съдържа алискирен.
  • Ако сте бременна – консултирайте се с лекар.
  • Ако съществува риск за рязко спадане на кръвното ви налягане. Това може да се получи при прием на диуретици, при диария, повръщане, безсолна диета.
  • Ако приемате и други лекарства срещу високото кръвно налягане – това трябва да споделете с кардиолога ви.
  • Ако сте диагностицирани с удебелен сърдечен мускул, със стеснение на бъбречната артерия, на аортата.
  • Ако страдате от чернодробно заболяване.
  • Ако скоро са ви имплантирали нов бъбрек.
  • Ако страдате от диабет.
  • В случай на хирургична операция или анестезиране, съобщете, че пиете Еналаприл, за да избегнете резкия спад на кръвното налягане.
  • Ако сте натровени от ухапване на насекоми – оси, пчели и ви предстои десенсибилизиращо лечение.
  • Ако ви предстои хемодиализа с полиакрилнитрил.

В случай, че след като сте започнали лечението с Вазопрен ви се появи дразнеща, упорита, суха кашлица, или пък кожата ви пожълтее – незабавно се консултирайте с кардиолога ви.

НЕ се препоръчва пиенето на алкохол по време на лечението с Вазопрен тъй като ефектът може да се усили. Вазопрен може да понижи кръвното налягане, което пациентите трябва да отчитат при работа с машини и при шофиране.

Внимание! Този медикамент може да предизвика нежелани странични реакции, някои от които много сериозни. Ето защо прочетете много внимателно подробностите за тях, описани в листовката на лекарството Вазопрен. Тя е приложена в опаковката му. И винаги питайте лекаря си, когато нещо ви тревожи по време на лечението с Вазопрен.

Какви вещества съдържа медикаментът Вазопрен?

Всяка една таблетка съдържа Еналаприлов малеат от 5, 10 или 20 мг, което е активното вещество в този медикамент. Освен това Вазопрен съдържа още микрокристална целулоза, манитол, натриев хидрогенкарбонат, хидроксипропилцелулоза, натриев нишестен гликоналат тип А, колоиден безводен магнезиев стеарат, силициев диоксид, жълт и червен железен оксид.

Дозировка: Спазвайте стриктно указанията на кардиолога ви. Обикновено се предписва по една таблетка веднъж или два пъти на ден, без значение дали с храненето или след него.

Съхранение: При температура под 30 градуса по Целзий, винаги далече от достъпа на деца.

Носител на разрешението за употреба и производител: СОФАРМА АД – България.

Една опаковка от лекарството Вазопрен от 10 мг съдържа 28 таблетки.

Средна цена в аптеките 3-4 лева

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *