Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Витамин Е увеличава риска от карцином на простатата

Знаете ли, че понякога е опасно да се доверяваме на всякаква информация, която се появява в меди­цинските изследвания относно фармакологията, общо казано.

Повечето такива изследвания се финансират от големи фармакологични лаборатории и не е за учудване, че ползата е най-вече за тях от това, което предлагат.

По всяка вероятност така се е случило и с биологично активните добавки с витамин Е, които активно се рекламират през последните години в качеството на средство, предпазващо от рак на простатната жлеза. В резултат на тази реклама, повече от половината мъже в САЩ, навършили 60 години, ежедневно приемат такива препарати.

В хода на скорошно изследване обаче се оказало, че няма никаква полза от приема на витамин Е, а в някои случаи дори може да бъде вреден.

По данни на специалисти от Института по урология „Гликман“ в САЩ, които провели изследва­нето, ежедневният прием на витамин Е увеличава с цели 17% вероятността от развитие на рак на простатата.

Според учените и медиците наистина е добре да се въздържате от допълнителен прием на този препарат, докато се изяснят обстоятелствата и докато не се появят нови сериозни изследвания по тази тема.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Витамин Е увеличава риска от карцином на простатата

  1. Pingback: Инфекция може да е причина за рака на простата | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *