Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кръвното се смъква с промяна на дозата или смяна на медикамента

Ако високите стойности се съчетаят с гадене, повръщане, изтръпване на лицето, крайниците и световъртеж трябва веднага да потърсите медицинска помощ

В момента съм на 57 години. От години страдам от високо кръвно, което лекувам с Вазопрен и Дехидратин нео. Понякога стойностите се вдигат до 240 на 120. Да си призная- много ме е страх от мозъчен удар. Кажете ми правилно ли се лекувам, след като вземам лекарства, а пак вдигам кръвното. Направо съм се видял в чудо.

Христо ХРИСТОВ, София.

Господин Христов,

според оплакванията ви страдате от висока степен на хипертония, която наистина е един от основните фактори за получаването на мозъчен инсулт. В същото време е добре известно, че ние българите лошо контролираме високото си кръвно. Конкретно във вашия случай трябва да минете веднага на безсолна диета, да ограничите тлъстите меса  (свинско, говеждо, овче). Да консумирате повече плодове, зеленчуци и риба. При такава степен на хипертонията е удачно да потърсите по-съвременни средства за понижаване на кръвното като Гоптен, Престариум, Тертинзив. Другият вариант е лекуващият ви лекар просто да увеличи  дозировката. Имайте предвид, че специално във вашия случай добре регулираното кръвно можа да ви предпази от инсулта. В случай, че получите силно главоболие с гадене, повръщане, изтръпване на лицето и крайниците, силен световъртеж, трябва веднага да потърсите специализирана медицинска помощ.

Д-р Танко Начев е невролог, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел. : 098 / 990-788.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *