Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лененото семе намалява болките от артроза

В лененото семе има есенциални мастни киселини Омега-3, магнезий, калций и влакнини. това е добър източник на витамини, аминокиселини и цинк. Лененото семе има доказан лечебен ефект. То намалява възпалението и болката при артрит, особено на колянната става. Навярно есенциалните мастни киселини Омега-3 помагат и за възстановяването на износения хрущял на големите стави, защото семената облекчават болката и при коксартроза. Друго важно действие на лененото семе е, че понижава нивото на холестерола и триглицеридите в кръвта и пречи на увреждането на клетките от излишъка от холестерол. Затова е добре да се взема от диабетици, при които засягането на съдовете е по-голямо.

Как да си приготвите ленено семе срещу артроза

Приготвянето е лесно. Семената леко се запичат и се смилат на ситно в кафемелачка. Добавят се към плодове или зеленчукови сокове, супи, кисело мляко, тестени храни, печива. Достатъчно е дневно да поемате по 2 супени лъжици стрити семена, за да получите необходимото количество мастни киселини Омега-3.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *