Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво представлява вазектомията?

Става дума за хирургическа ин­тервенция, осъществена с местна упойка. Чрез нея се прекъсват мал­ките канали, по които се придвижват сперматозоидите. Това няма никакви последствия за ерекцията и еякулацията, като при това предпазването от забременяване е напълно сигурно, тъй като семенната течност вече не съдържа сперматозоиди. Това е окончателен контрацептивен метод, сравним с връзването на маточните тръби при жената. Вазектомията е предназначена по-скоро за мъже на зряла възраст и може да бъде предложена само при двойки, които вече имат желания брой деца и искат да избегнат всяка нова бременност.

Контрацептивният ефект на вазектомията не настъп­ва веднага. Семепроводът е своеобразен склад на семенна течност, който се изпразва едва след три месеца или меж­ду 15 и 30 еякулации. След това периодично се взимат проби от семенната течност, докато не се установи, че в три по­редни еякулации няма сперматозоиди. Междувременно се прилагат други методи за избягване на нежелана бре­менност. Дори и след като лекарят се увери в надеждност­та на вазектомията, разумно е да се прави анализ на се­менната течност веднъж годишно.

Когато вазектомията не излезе успешна, срязаните кра­ища на семепровода се съединяват от само себе си 10-14 седмици след операцията, при все че са известни случаи и цели дванайсет години след нея. Едно на две хиляди е ве­роятността прекъснатият семепровод да се самовъзстанови.

Усложнения след вазектомията настъпват рядко, но мо­же да се появи кръвотечение, подуване и химотомия. Скротумът може да посинее или почернее, да се втвърди или стане болезнен, особено ако не са спазени изисквани­ята за покой. Възможно е да се наложи допълнителна опе­ративна намеса. В случай на инфекция се включват антибиотици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Какво представлява вазектомията?

  1. Pingback: Колкото по-рано се възстановите от вазектомия, толкова по-големи са шансовете за зачеване! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *