Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колкото по-рано се възстановите от вазектомия, толкова по-големи са шансовете за зачеване!

Ще ви задам малко необичаен въпрос, на ви имам доверие, че ще ш кажете това, което ме интересува. Възможно ли е възстановяват от вазектомия и евентуално зачеване?

Христо Колев – София

Вазектомията е хирургична операция, което налага или обща анестезия, или мест­на упойка. Обикновено се използват конвен­ционални хирургични техни1ш, въпреки че ня­кои проучвания сочат ползата от помощта на лазер. По принцип тази хирургична ин­тервенция се изразява в опит да се свържат отново прекъснати­те краища на семепровода. Това е много сложна микроскопична хирургия. Отворът на семепровода е прибли­зително с размерите на глава на карфица. Освен това, след като семепроводът е пре­къснат, на мястото могат да се образуват белези, които биха могли да блокират сперматозоидите и те да не могат да се движат през него. Така че дори и когато краищата на семепровода се възстановят, е възможно сперматозо­идите да се задържат на едно място поради образувалата се съ­единителна тъкан. В този случай на уроло­га може да се наложи да извърши по-сложна операция, при която горната част на семепровода се свързва с епидидима в опит да се заобиколи облас­тта на запушването. Колкото по-рано сте подложени на възста­новяване след вазектомия, толкова по-високи са шансовете ви за зачеване. Някои проучвания показват, че партньорките на мъжете, премина­ли възстановяваща операция в рамките на три години след вазектомия, имат 75 процента шанс за за­чеване. Партньорки на мъжете, които пра­вят възстановяваща операция 15 години след вазектомията, имат само 30% шанс за зачеване.

Какво представлява вазектомията като процедура:

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *