Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Митове за менопаузата

Ето някои митове и неверни предположения за менопауза, които никога няма да повярвате отново.

1. Тя се появява около 50-годишна възраст.
Това е средната възраст за менопауза, но всъщност има възрастов диапазон. Някои експерти посочват възраст от 48 до 55, а други казват, че може да се простира от 40-годишна възраст до 60-годишна възраст. Менопаузата може да започне много по-рано, по най-различни причини, в този случай се нарича ранна менопауза.  Технически, менопаузата настъпва 12 месеца след последния цикъл.

2. Перименопаузата, годините непосредствено преди менопаузата, предлагат лек преход.
Някои жени могат да се оплакват само от няколко леки симптома, но за други, перименопаузата удря като метеор. Тъй като нивата на естрогена започват да спадат, можете да изпитате промени в настроението и да станете раздразнителни, тревожни и депресирани.

3. Горещи вълни са най-честият симптом.
Не е вярно, тъй като според експертите те не винаги се изпитват. Ако сте ги имали знаете, че те идват без предупреждение и може да ви накарат да се почувствате леко топли или сякаш сте в пламъци. Хората казват, че те се появяват когато сте напрегнати и стресирани. Други твърдят, че студени вълни са по-лоши. Има  четири допълнителни симптоми, които се свързват с горещите вълни: слабост, умора, отпадналост и световъртеж.

4.Менопаузата е естествен явление, просто я приемете.
Не можем просто така да пропуснем менопауза, но много жени и лекарите казват, че няма причина просто да се примиряваме с нея. Някои се кълнат в хормоно-заместителната терапия (ХЗТ), въпреки факта, че тя е още спорна. Диетолозите препоръчват добавяне на соя и зелен чай към диетата за облекчаване на симптомите. Цели индустрии се появиха хвалейки алтернативни лечения, като например Биоидентикъл и добавки като Black Cohosh.

Независимо дали жената е страдала по-рано от депресия или не учените казват, че прехода към менопауза е доказано високо рисков период за депресия. Когато това се случи антидепресантите биха могли да помогнат.

5.Когато менопаузата ни удари, всички свършва. Можете да целуне сексуалния си живот и привлекателността си за сбогом.
Напротив. Не е необходимо да говорите с мотивационен терапевт за да ви кажа, че много жени се чувстват все така секси колкото и преди. Също така обичат свобода да не се налага да използват контацептиви. Помислете за някои от красивите и секси жени на средна възраст като Мерил Стрийп и Сюзън Сарандън. Може да изпитате някои нежелани симптоми като сухота на влагалището, но ефективни лечения са на разположение и за този симптом.

6. Менопаузата ще промени живота ви.
Това е стадий на живот, който сигнализира за края на плодородието. Но някои жени се кълнат, че не са забелязали голяма промяна. И все пак за многото жени края на месечните цикли е повод за празнуване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Митове за менопаузата

  1. Pingback: АВТО тест показва дали сте навлезли в менопауза? | ПО-КРАСИВИ

  2. Pingback: Ранна менопауза може да настъпи и заради автоимунни нарушения! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *