ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Първите 24 часа при грипна епидемия са най-важни

Ако инфекцията ви заобикаля от всички страни, не се паникьосвайте. 1/1 помнете, че имате едно денонощие за активни действия. Основният вход за попадане на инфекция в организма е носът. В глътката и по-надолу се нами­ра по-голяма въздухоносна повърхност, покрита с лигавица.

Тази повърхност направо си е огромна и съвсем не е стерилна – там постоянно се намират до 12 вида бактериални причи­нители и огромно количество вируси. Очевидно е, че всички те съществуват в организма постоянно и стават действително опасни само в случай на повишената им концентрация и понижен имунитет.

Оттук следва изводът: нужно е да поддържате чисти и влажни лигавиците на дихателните пътища. За целта следва да овлажнявате въздуха в помещенията – поставяйте съдчета с вода или овлажните ли. Освен това овлажнявайте и собствените си лигавици. Има редица средства за тази цел – солеви разтвори във вид на капки и спрейове. Спрейовете са по-полезни и за децата, и за възрастните – ползвайте ги от септември до май – промивайте носа си поне веднъж на ден, най-добре като се върнете вечер у дома. Това е много важен и изключително действен фактор.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *