Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 съвета за предотвратяване и облекчаване на болки в ставите

 

Тук ще научите някои основни и лесни съвети за спряване с болки в ставите и поддържането им в добро здраве

болки в ставите
Коленете са сред най-засегнатите от болки в ставите зони

 

Ставите са деликатна част от опорно-двигателната система. Те са ключови за възможността за движение на цялото тяло. Поради тази причина е изключително важно да запазим доброто им здраве възможно най-дълго. Проблемите със ставите могат да доведат до инвалидизращи болки в тялото.

Освен от физически ангажиращи дейности, болките в стаите могат да бъда причинени от състояния като артрит, ишиас и др., което затруднява лечението. В тази статия ще ви дадем 5 лесни съвета за подобряване и запазване на здравето на ставите.

 

Съвети за облекчаване и предотвратяване на болки в ставите:

 

  1. При болки в ставите говорете с физиотерапевт

Влошеното състояние на ставите може да се отрази значително върху качеството на живот. Още при първите болки е нужно да се обърнете към физиотерапевт. Физиотерапията включва използване на стратегии за диагностка, сенсибилизация, рехабилитация и превенция на болки в ставите. Физиотерапията е сред най-предпочитаните средства за физическо облекчаване на болката при хора, които не искат да се подлагат на операции.

Физиотерпевтите не само помагат за облекчаване на схващането и болките в ставите. Те мотивират пациентите да избягват дейности, които могат да влошат сутиацията. Освен това те разработват програми за възстановяване, съобразени с индивидуалното състояние на всеки пациент.

 

  1. Не претоварвайте ставите си

Много често натоварваме ставите си, дори без да подозираме. Това се случва например при носене на високи токчета за продължителен период от време или неправилна стойка зад бюрото.

Изключително важно е редовно да се раздвижвате, но без да напрягате ставите прекалено. Също така може да използвате средства за подобряване на стойката, докато седите на компютъра.

 

  1. Поддържайте нормално телесно тегло

Говорейки за натоварване на ставите, имайте предвид, че наднорменото тегло натоварва бедрата, долната част на гърба и ставите. За всеки 4,5 килограма тегло, което наддавате, вие оказвате около 22 килограма повече натиска върху бедрата и коленете. Това ви прави значилтено по-податливи към хронични болки в ставите.

Добра идея е да правите редовни упражнения, за да поддържате теглото си в норма. Лекарите твърдят, че дори 10% намаляване на телесното тегло, при хора със затлъстяване, може да намали значително съществуващия натиск върху ставите.

Все пак е добре да избягвате прекалено интензивните упражнения, ако болките в ставите ви са силни. Може да се консултирате с фитнес експерт относно разработването на тренировъчна програма, персонализирана според вашите нужди.

 

  1. Внимавайте с храните, които консумирате

Диетата може да бъде от решаващо значение в борбата със ставните болки. Някои храни, особено тези, които са богати на захар, въглехидрати и мазнини, могат да предизвикат артрит и други състояния, причиняващи болки за ставите. Според диетолозите редовната консумация на зеленчуци и плодове е решаващ фактор за справяне със ставните болки и редица други здравословни състояния.

 

  1. Ограничете вредните навици като тютюнопушене и пиене на алкохол

Ограничаването на вредните навици е в центъра на повечето разговори за здраве, включително и това на ставите. Например пушенето произвежда възпалителни протеини, наречени цитокини.

Тези протеини отслабват имунната система и забавят заздравяването на костите и ставите. Поради тази причина пушачите са по-склонни към ставни проблеми и се възстановяват значително по-трудно.

 

Грижете се за ставите си навреме!

 

Здравето на ставите е от решаващо значение за всеки човек, особено с напредване на възрастта. С помощта на горепосочените съвети ще успеете да се борите ефективно с дискомфорта и болките в ставите и ще ги запазите здрави.

Доброто здраве зависи от нас самите и изборите, които правим всеки ден. Инвестирайте в здравето си сега, за да му се радвате занапред!

Източници: https://www.getholistichealth.com/; https://www.orthocarolina.com/

LecoVita Периферин подобрява функционирането на опорно-двигателната система – стави, кости, ставни връзки, мускули и сухожилия. Благоприятно повлиява еластичността на ставния хрущял! LecoVita Периферин запазва и укрепва ставите и съседните тъкани!

„Пробвал съм какви ли не продукти против болка в ставите… Периферин ампули за пиене е единственият, за който мога да кажа само хубави неща“ – Петър Иванов. 

LecoVita Периферин (ампули за пиене)
LecoVita ПЕРИФЕРИН 20 ампули за пиене

болки в ставите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *