БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Основни съвети при пазаруване на билкови добавки и лекарства

На какво трябва да обръщате внимание, когато пазарувате билкови добавки?

билкови добавки
Тук ще намерите полезни съвети за пазаруването на билкови добавки и продукти

Билколечението не е нещо ново. То се практикува от хилядолетия за предотвратяване и облекчаване на здравословни проблеми. Дори с напредъка на технологиите, много хора предпочитат да се доверят на природата за лечението на своите проблеми.

Ако не друго, някои конвенционални лекарства са направени от рафинирани билкови съставки. Освен това все още може да се възползвате от лечебните свойства на билките в естествената им форма или чрез пиенето на добавки. Въпреки това, подобно на лекарствените продукти, е добре да знаете какво и кога да купувате. Тук ще ви дадем няколко основни съвета, които ще ви бъдат полезни при пазаруването на билкови хранителни добавки.

 

Съвети за пазаруване на билкови добавки и лекарства:

 

  1. Купувайте от сигурни търговци и доставчици

За разлика от лекарствата, билковите лекарства и добавки не са стриктно регулирани от съответните органи. Именно за това е добре да не се доверявате на всеки, предлагащ билкови продукти.

Купувайте от сигурни и доказали се фирми, които ясно обозначават състав, ефект и противопоказания на дадените продукти. Информацията за действието, употребата и страничните ефекти е ключова.

 

  1. Консултирайте се с лекаря си преди употреба, ако приемате лекарства

Билковите добавки и продукти могат да променят неблагоприятно ефекта на някои от конвенционалните лекарства. Не е добре например да пиете някои билки, ако приемате лекарства за разреждане на кръвта. Добра идея е да попитате лекаря си дали добавката, която сте избрали, е подходяща за вас и дали няма да има неблагоприятен ефект в комбинация с лекарствата, които приемате.

 

  1. Избягвайте най-евтините опции

Някои търговци ще ви примамят с най-евтиния вариант на билковите добавки, които търсите. Най-добре е да ги избягвате на всяка цена. Билковите продукти, които са безопасни за употреба и са съставени от истински билкови екстракти, не са евтини за производство.

Търговци, които предлагат изключително евтини продукти, вероятно използват синтетични съставки, а предлагат продуктите си като билкови.

 

  1. Обърнете внимание на срока за годност

Подобно на конвенционалните лекарства, билковите добавки също имат срок на годност. Тяхната сила намалява след изтичането му и действието им става значително по-слабо. За това е добре да проверите срока на годност по време на покупката.

Имайте предвид, че тинктурите издържат по-дълго поради консервирането им в алкоол, но чайовете изветряват бързо.

 

  1. Информирайте се за билките, които купувате

В информационната ера всеки може си намери нужната информация и да се запознае с лечебните свойства на билките. Добра идея е да си направите проучване за какво помагат определените съставки и до какви странични ефекти водят те. Ако имате познат натуропат е добре да се консултирате с него, но може и да се информирате сами.

 

Защо е важно да знаете всичко това?

 

Въпреки че билковите лекарства и добавки са по-безвредни, трябва да внимавате, когато ги купувате. Много безскрупулни търговци са проникнали в индустриятa, което излага купувачите на риск. Използвайте тези съвети, за да сте сигурни, че пазарувате качествени билкови добавки и продукти.

Ние, от lekuva.net, искаме да предоставим най-доброто от света на билките на клиентите си и да им помогнем във взимането на добре информирани решения. За въпроси относно нашите продукти може да позвъните на телефони: 0885 492 082/ 0877 905 572.

Може да разгледате богатата ни гама от билкови добавки и продукти ТУК 

Източници: https://www.getholistichealth.com/; https://pixabay.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *