ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 лесни съвета за премахване на целулит

Има някои лесни промени в начина на живот, които ще ви помогнат за предпазване от и премахване на целулит.

премахване на целулит
Наднорменото тегло у заседналият начин на живот са сред основните причини за образуването на целулит

Какво ли не бихте дали, за да се отървете от грозния целулит по задните части и бедрата? Е, в тази статия ще ви дадем няколко прости съвета за предотвратяване и премахване на целулита или поне за подобряване на външния вид на краката.

Целулит е името, което даваме на образуването на мастни възли в определени области на тялото. Причината за появата на състоянието е промяна в съединителната тъкан, породена от натрупване на мазнини и течности.

Това явление не се счита за болест и ако страдате от него, трябва да знаете, че със сигурност не сте сами. Изследванията показват, че повечето жени страдат от този проблем в даден момент от живота си, дори и слабите.

 

Видове целулит и причини за появата му:

 

На първо място трябва да знаем, че има определени етноси, типове кожа и хора с определени физиологични характеристики, които са по-предразположени към целулит от други. Съществени фактори за появата на портокалова кожа също така са: затлъстяване, проблеми с кръвообращението, заседнал начин на живот и стрес.

Има няколко вида целулит:

  • Генерализиран – Появява се при жени със затлъстяване и обикновено причинява големи есстетически промени с течение на времето.
  • Локализиран – Появява се само в определени области. Най-често на гърба, корема, бедрата, задните части и глезените.
  • Отпуснат – Среща се при хора, водещи заседнал начин на живот и такива, които са били активни, но са спрели да тренират.
  • Едематозен – Това е най-сериозният тип целулит, тъй като причинява болка и подуване. Премахва се с медицинска помощ.

 

Съвети за предпазване от и премахване на целулит:

 

Винаги имайте предвид, че ако страдате от последните 2 вида целулит, е нужно да се консултирате с лекаря си, за да намерите подходящото лечение. В допълнение, вашият дерматолог и диетолог могат да ви дадат добри насоки за подобряване на състоянието на кожата.

Без да оставяте настрана техните препоръки, може също така да направите някои лесни промени в начина си на живот, които ще ви помогнат в това начинание.

 

  1. Пийте много вода.

Водата е вашият основен съюзник, ако искате да подобрите здравето си. Нужно е да пиете поне по 2 литра дневно, за да се борите с целулита. Консумацията на достатъчно течности помага за поддържането на нормално тегло.

 

  1. Хранете се здравословно

Важно е плодовете и зеленчуците да са основата на ежедневната ви диета. Също така, елиминирайте всичко, което знаете, че е вредно, но продължавате да го консумирате. Ограничете наситените мазнини, алкохола, газираните напитки и полуфабрикатите.

 

  1. Бъдете физически активни

Препоръките на СЗО са да тренирате поне по три пъти седмично. Има редица научни изследвания, които доказват връзката между редовното движение и поддържането на здравословно тегло.

Аеробните упражнения като бягане, плуване и колоездене са чудесен начин за превенция и борба с целулита. Нужно е обаче те да са в комбинация с препоръките на дерматолога.

 

  1. Следете теглото си

Наднорменото тегло и затлъстяването са сред основните причини за развитието на коронарни заболявания, хипертония и атеросклероза.

С покачването на килограмите се увеличава и количеството мастна тъкан, която е причината за появата на целулит. Ето защо поддържането на нормално тегло е от съществено значение за предотвратяване и премахване на целулит.

 

  1. Намалете консумацията на сол

Прекомерната консумация на сол е пряка причина за здържане на течности и образуването на отоци. Една чаена лъжичка е достатъчна за целия ден и дори има медицински публикации, които препоръчват постепенното намаляване на консумацията, докато не бъде напълно изключена.

 

  1. Носете удобни дрехи

Много хора не осъзнават, но дрехите, които носят, могат да причинят появата на целулит. Някои изследвания препоръчват избягване на техните дрехи, тъй като те нарушават кръвообращението и потенето. Също така е препоръчително да се избягва носенето на високи токчета, тесни колани и неудобно бельо.

 

  1. Масажирайте зсегнатите места

Стимулирането на кръвообращението с кръгови масажни движения е ефективен начин за предотвратяване на появата на целулит. Разбира се, масажите сами по себе си няма да направят чудеса, ако не в синхрон с горепосочените промени в начина на живот.

 

Не се отказвайте! Премахването на целулит изисква време.

 

Много е важно да не се обезкуражавате! Премахването на целулита не е нещо, което става за еди ден, но с търпение и усилия, следвайки тези ключови препоръки и съветите на вашия дерматолог и диетолог, ще започнете да забелязвате подобрение. Грижете се за здравето си по всякакъв възможен начин и тялото ви ще ви бъде благодарно.

Надяваме се, че сте намерили тези съвети за премахване на целулит за полезни. Разбира се, няма чудодейни лекове, но с решимост и воля всичко е постижимо.

Източник: https://steptohealth.com; https://www.aafloodmd.com/

АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРИО-ГЕЛ Equilibra
АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРИО-ГЕЛ С АЛОЕ ВЕРА – за премахване на целулит. За красива и стегната кожа

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *