Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

След инсулт говорът може да се възстанови

инсулт - говор„Червен“ инсулт в разпространеното влияние на вътремозъчен кръвоизлив. То е около 20 %- 25% от инсултите. Така го наричат, защото в мозъчната тъкан се излива кръв при спукване на кръвоносен съд. Това е хеморагичен инсулт. „Белият” инсулт е запушване на кръвоносен съд от атеросклеротична плака или тромб. Тогава нервните клетки, който този съд храни, умират. Наричат го исхемичен инсулт.

Решаваща е помощта в първите минути и часове. Ако пациентът бъде отнесен до най-близката голяма болница, там ще се направят изследванията на мозъка и лечението веднага ще започне. Ако инсултът не засяга жизнено важни центрове, болните биват спасявани и до голяма степен парализите могат да отзуват. Важни затова са следващите седмици, в които лечението е интензивно с медикаменти – и специален режим.

По- благоприятен е хеморагичният инсулт. Кръвта, която я излята в мозъка, обикновено за няколко месеца се резорбира. Загиват малко нервни клетки и в засегнатата област има по слаби поражения.

Говорът може да се възстанови в голяма степен, дори до степен увреждането въобще да не се забелязва от околните. Нужна е консултация с невролог и логопед, и активни упражнения на мускулите, които управляват говора. Важно е пациентът да има увереност, че ще се оправи и упорито да провежда лечението.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *