Алтернативно лечение на склероза

Екстракт от листата на орехи успокоява възпалени венци и промива очите

Учените открили, че листата и кората на зелените орехи съдържа отровата юглон. Но както е в природата, в малки количества почти всяка отрова е целебна. Сега от неузрелите орехи се получават витамини – концентрати, а от екстракта от листата се приготвя препаратът „Карион“ за лечение на туберкулоза.

Народната медицина:Настойка от пресни листа (2чаени лъжички дрога на 200мл вода) може да се пие като витаминозен чай, като съдоразширяващо средство, за подобряване на храносмилането или при нарушена обмяна на веществата. Освен това този екстракт е идеален за промивка на очите при конюнктивит, за лекуване на венците и при разклатени и болни зъби. В по-концентриран вид се използува за лекуване на тежки, хронични екземи и се разтваря във ваната при подагра и ревматизъм.

Но нека да не забравяме и плодовете: Всеки ден можем да ядем поне два, три ореха с малко мед. Калориите на три ореха се равняват на едно яйце или на един хубав сандвич. И са много по-полезни, усвояват се пълноценно без остатък.В този вълшебен плод има цял набор от витамини, важни микроелементи, до 20% белтъчини, а в ореховото масло 75%. То също е много полезно и лековито. Тъкмо то лекува склерозата и превръща планинците в дълголетници. С орехи се хранят и руските и американските космонавти.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *