Зачервяването на дланите обикновено е невинно

зачервяване на дланитеЗачервяването на дланите обикновено е невинно. То може да се дължи на психични причини: голямо възпаление, тревоги, умствена умора. Понякога е поради тежка физическа работа и изчерпване на запасите от глюкоза в кръвта. Но зачервените длани могат да са признаци и за заболявания.

  1. При начеващ диабет захарта в кръвта „играе”, кръвоносните съдове отговарят също със спазми и отпускане. Това е признак , който изисква проверка за диабет чрез профил. Еднократното изследване може да не долови промените.
  2. Чернодробното увреждане също дава този симптом. При него се разстройва хормоналният фон, понеже черния дроб е тясно свързан с образуването на хормоните. Освен зачервяването длани, у болните се появяват и разширение на капилярите по кожата-червени „звездички”. Това зачервяване на дланите е много показателно за напреднал алкохолизъм, при който е увреден черният дроб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *