Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чеснова вода и чай от чесън: сутрешен ритуал за здраве

Как може да помогне редовната употреба на чеснова вода? Има ли чесновия чай ​​ползи за здравето?

чеснова вода

Чеснова вода или чеснов чай всеки може да си направи. Тези две напитки не се отличават с кой знае колко приятен вкус, но за сметка на това има съществени ползи от употребата им.

Как да си направите чеснова вода? При какви проблеми със здравето помага?

Чесънът има лечебни свойства, които се борят с бактерии и вируси по естествен път.

Лабораторните изследвания показват, че суровият чесън убива бактериите, понижава липидите в кръвта и потенциално понижава кръвното налягане. Някои проучвания показват също, че чесънът може да засили имунната система и да забави растежа на тумора при някои видове рак. Пийте чеснова вода като здравословен ритуал всяка сутрин, една седмица в месеца. Водата с чесън се приготвя изключително бързо.

Кога да пиете вода с чесън?

– Когато се борите с вирус или бактерии;
– Преди пътуване, за да подсилите имунитета;
– Когато тялото се нуждае от прочистване;
– При първите признаци на настинка или ако в семейството ви има някой, който се бори с вирусно заболяване.

Съставки:

– 8-10 скилидки чесън;
– 1 литър вода.

Обелете, изплакнете и нарежете наполовина скилидките чесън. Поставете нарязания чесън в буркан, залейте с вода и затворете с подходящ капак. Поставете чесновата вода в хладилника за няколко часа преди употреба.

Чеснова вода: как се използва?

Смесете 1/4 чаша чеснова вода с 1 чаша обикновена филтрирана вода.
Пийте през сламка

Чеснова вода за борба с вируси или грип

1-ви ден

Пийте чеснова вода на всеки час и половина през целия ден.

2-ри ден

Пийте вода с чесън на всеки два часа или поне три пъти на ден.

Продължете да пиете вода с чесън през следващите седем дни по няколко пъти на ден.

Можете да използвате така приготвената чеснова вода до три дни. На четвъртия ден водата трябва да се приготви отново. Винаги съхранявайте в хладилник.

Как водата с чесън насърчава загубата на тегло?

Да, изпиването на чаша или две вода с чесън веднага след събуждане може да ви помогне да свалите килограми. Но каква е обосновката зад тази теория? Учените смятат, че напитката може да насърчи загубата на тегло по няколко начина, включително:

Потиска апетита. Чесънът може да действа като средство за потискане на апетита, което е полезно, тъй като предотвратява преяждането. Следователно, можете да наблюдавате броя на калориите, които консумирате, за да поддържате калориен дефицит за загуба на тегло.

Засилва процеса на изгаряне на мазнини. Чесънът има множество съединения, като огано-сяра и диалил сулфид. Тези, както и повечето от другите съединения, които съдържа, могат да стимулират процеса на изгаряне на мазнини и да ви помогнат да изгорите повече калории.

Чрез стимулиране на храносмилането. Плавният процес на храносмилане може да ви помогне да отслабнете. Теорията е, че целият храносмилателен процес изисква калории, тъй като изразходва енергия. Това означава, че бихте могли да свалите килограми, ако консумирате по-малко калории, отколкото изгаряте.

Въпреки това, експертите твърдят, че тази напитка може да не е толкова ефективна, колкото други известни напитки за отслабване, като зелен чай. Вместо това е установено, че е ефективен за намаляване на обиколката на талията, за разлика от телесното тегло и индекса на телесна маса (ИТМ).

Затова се препоръчва да подобрите свойствата му за изгаряне на мазнини, като преминете на здравословна балансирана диета и увеличите физическото натоварване.

Чай от чесън – как се приготвя и какви ползи за здравето има?

Чесновият чай е билков тоник, направен от лимон , мед и чесън.

Чаят – сервиран горещ – е популярно средство за лечение на настинка и кашлица.

Този чай може да се приготви с различни съставки, въпреки че чесън, лимон и мед са най-често срещаните. Някои го подправят с карамфил, други експериментират и с джинджифил.

Чесновият чай може лесно да се направи у дома със съставки, които ще намерите на всеки пазар, включително:

– 3-4 скилидки чесън;
– 1/2 чаша лимонов сок;
– 1/2 чаша мед.

Напълнете тенджера с три чаши вода. Добавете скилидките чесън, които предварително са били обелени и нарязани наполовина. Оставете водата да заври. Отстранете от котлона и добавете лимоновия сок и меда. Извадете чесъна и сервирайте топъл или приберете, за да го затоплите по-късно.

Както беше споменато по-горе, има вариации на рецептата за чай от чесън. Например, някои хора добавят джинджифил към чая за допълнителен вкус и повишени ползи за здравето. Също така джинджифилът намалява силната миризма на чесъна.

Ползи за здравето на чая от чесън

Почти няма неразположение, което чесънът да не лекува или облекчава. Някои, но не всички ползи от чесъна са подкрепени от научни доказателства. Част от тях включват:

• подобрява имунното здраве;
• предотвратява и лекува рак;
• много подходящ при отслабване;
• повишава енергията;
• борба с инфекциите;
• намалява холестерола;
• понижава кръвното налягане;
• дезинфекцира рани;
• лечение на вагинални гъбични инфекции;
• облекчаване на язви в устата;
• много полезен при рак на стомаха;
• лечение на атеросклероза (втвърдяване на артериите);
• предпазва от комари.

Чесновият чай не е нещо ново. Всъщност, археологически находки предполагат, че асирийците са консумирали чай от чесън и твърда смола преди хиляди години като средство за лечение на запек.

Има ли някакви странични ефекти?

Ако консумирате чай от чесън от време на време или дори ежедневно, малко вероятно е минималното количество чесън, намерено в напитката, да причини някакви странични ефекти.

Въпреки това, ако добавяте твърде много мед към чая с чесън, това може да доведе до някои здравословни проблеми поради съдържанието на захар.

Освен това, ако не харесвате вкуса на чая от чесън, може да се наложи да добавите още мед към напитката, за да маскирате острия вкус на чесъна.

Като всяка подсладена напитка, подсладеният с мед чай влияе върху нивата на кръвната захар и пиенето на прекомерно количество може да причини наддаване на тегло, да повлияе негативно на здравето на сърцето и др.

Поради тази причина е най-добре да консумирате всяка подсладена напитка в умерени количества.

Освен това лимоновият сок може да бъде доста ерозивен за зъбите, затова е добра идея да изплакнете устата си с вода, след като пиете каквито и да е напитки, съдържащи лимон, като чай от чесън.

Източник: betterme.world

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *